duminică, 26 mai 2013

UNDER 14. BC Star a pierdut cu Târgovişte, 51-65

Sursa foto: arhivă BC Star
În ultima zi a turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 51-65, sâmbătă seară, meciul cu formaţia CSŞ Târgovişte şi s-a clasat pe locul şase în România, la această categorie de vârstă, cea a junioarelor trei. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au încheiat întrecerea găzduită în Capitală, în perioada 22-26 mai, cu un bilanţ destul de slab, o singură victorie din cinci posibile, şi s-au clasat în faţa grupărilor Colegiul Naţional "Al. Ceuşianu" Reghin şi CSŞ Sf. Gheorghe.

VEDEŢI AICI STATISTICA

Jucătoarele alb-roşii au început destul de bine meciul de sâmbătă seară, cu CSŞ Târgovişte, şi au revenit de la 6-8, în minutul cinci, la 18-12 la finalul primei perioade. Jumătatea celui de-al doilea sfert a indicat un avantaj de patru puncte pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă, scor 22-18, acestea rămânând în frunte pe tabelă şi la pauza mare, atunci când au avut 31-27. După reluare, componentele echipei Baschet Club Star au căzut din punct de vedere fizic, reuşind o tresărire de orgoliu în minutul 30, atunci când au revenit la 43-45. Adversarele au preluat controlul în ultimele zece minute şi s-au impus graţie unui parţial de 20-8, echivalentul a 65-51 după 40 de minute de la primul angajament. Ecartul de la final este însă mult prea mare cu ceea ce s-a întâmplat pe parchet în disputa dintre cele două grupări.

Statistică Singura victorie a echipei Baschet Club Star la turneul final a venit în faţa formaţiei Colegiului Naţional "Alexandru Ceuşianu" Reghin, în partida semifinală din cadrul meciurilor din clasamentul grupei pentru poziţiile 5-8 în ţară la Under 14 feminin. Detalii citiţi aici.

Din punct de vedere statistic, chiar dacă a pierdut meciul cu CSŞ Târgovişte, echipa Baschet Club Star a arătat mult mai bine în ceea ce priveşte evoluţia de sâmbătă seară. Jucătoarele alb-roşii au realizat mai multe recuperări decât adversarele, scor 37-35, acelaşi lucru fiind valabil şi la capitolul intercepţii, 12-11. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost mai precise la linia de aruncări libere, acolo unde au avut 16 aruncări transformate din 24, echivalentul unui procentaj de 66%, în timp ce oaspetele au marcat şapte puncte din 12 posibile. Ruxandra Mihai şi colegele sale au limitat numărul greşelilor neforţate la 18, cu una mai puţin decât sportivele din Cetatea Chindiei. Diferenţa de la final a fost făcută de numărul de ratări, bucureştencele având doar 16 finalizări din 52 de atacuri.

Chiar dacă a avut 14 puncte, opt recuperări şi două pase decisive, Roxana Mihai a dat către adverar un număr de şase mingi cotate drept greşeli neforţate. Alexandra Marin a fost aproape de o nouă double duble, 11 puncte şi nouă recuperări, în timp ce Ruxandra Mihai a avut nouă puncte. Chiar dacă au avut o prestaţie mai slabă la ultimul lor meci din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, ediţia 2012-2013, jucătoarele alb-roşii au terminat competiţia pe locul şase în România la junioare trei, dintr-un total de 24 de grupări înscrise la startul ediţiei recent încheiate în Bucureşti. Finala mare a turneului le-a adus faţă în faţă pe ACS Champions şi pe CSU Cuadripol Braşov în timp ce în lupta pentru bronz s-au întâlniti LPS Arad şi CSŞ Bega Timişoara, toate aceste jocuri având loc duminică.

Detalii despre turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, atât la feminin cât şi la masculin, pot fi găsite aici...

Niciun comentariu: