sâmbătă, 25 mai 2013

UNDER 14. BC Star - Col. Ceuşianu Reghin 57-35


Sursa foto: arhivă BC Star
Alexandra Marin a bifat prima sa double double la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A, întrecere găzduită în Capitală. Pivotul alb-roşiilor a avut un total de 11 puncte şi 15 recuperări în victoria echipei Baschet Club Star, sâmbătă, scor 57-35, în faţa formaţiei Colegiului Naţional "Alexandru Ceuşianu" Reghin. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă se vor lupta pentru locurile 5-6 în România la junioare trei, sportive născute în 1999-2000.

VEDEŢI AICI STATISTICA

Chiar dacă debutul partidei a fost favorabil formaţiei din Reghin, care a condus cu 12-10 după primele zece minute, jucătoarele alb-roşii au revenit spectaculos şi au întors rezultatul până la pauza mare. Cele nouă puncte ale Roxanei Mihai plus alte patru înscrise de Livia Mariea au fost decisive în parţialul de 16-8 din cea de-a doua perioadă, astfel că, la jumătatea întâlnirii, fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au aflat în avantaj cu şase puncte, scor 26-20. Ecartul a continuat să crească şi în partea a doua a disputei, atunci când Alexandra Marin şi-a făcut jocul său obişnuit în spaţiul de trei secunde iar Diana Şuşnea şi Oana Dima au combinat pentru ultimele două coşuri, 45-37 în minutul 30. Finalul a aparţinut grupării din Capitală care s-a distanţat până la un maximum de 28 de puncte însă doar 22 au fost consevate până la urmă pe tabelă: 57-35.

Statistică În faza grupelor, echipa Baschet Club Star a pierdut toate cele trei meciuri din cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarele alb-roşii fiind învinse, pe rând, de LPS Arad, ACS Champions şi CSŞ Târgovişte. Detalii puteţi citi aici...

La meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Colegiul Naţional "Alexandru Ceuşianu" Reghin, prima formaţie a câştigat 27 de mingi la intercepţie, majoritatea fructificate pe contraatac, faţă de doar 16 ale adversarei sale. Cele nouă posesii din acest procedeu au făcut, de altfel, diferenţa la final. Jucătoarele alb-roşii au finalizat 18 atacuri din cele 61 avute în timp ce ardelencele au fructificat 17 acţiuni din 60. La linia aruncărilor libere, bucureştencele au înscris 18 puncte dintr-un maxim posibil de 37 iar oaspetele au realizat doar unul singur. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au beneficiat şi de cele 45 de posesii pierdute de team-ul din Reghin, faţă de 23 câte au cedat Ruxandra Mihai şi colegele sale în reuniunea de sâmbătă. La recuperare, gazdele au câştigat 49 de mingi faţă de 54 ale vizitatoarelor.

Alexandra Marin a fost principala realizatoare a alb-roşiilor, cu 11 puncte, 15 recuperări, şase capace şi o intercepţie, pentru un total de 18 unităţi la efiecienţă. Roxana Mihai, deşi a bifat 13 puncte, prin cele cinci posesii pierdute neforţat a avut un indice mai scăzut la eficienţă, doar cinci. Ana Florea a marcat cinci puncte în timp ce Diana Şuşnea, Oana Dima, Ruxandra Mihai şi Livia Mariea au combinat pentru 16 puncte împărţite în mod egal. În urma succesului din reuniunea de dimineaţă, echipa Baschet Club Star a întâlnit, seara, în sala "Regimentul de Gardă" formaţia CSŞ Târgovişte, într-un meci care a contat pentru stabilirea locurilor 5-6 în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, ediţia 2012-2013, competiţie la care au luat parte sportive născute în anii 1999-2000 şi chiar şi mai mici.

Într-un alt meci pe care l-a disputat la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a pierdut, joi, partida cu formaţia ACS Champions. Detalii aici...

Niciun comentariu: