sâmbătă, 28 septembrie 2013

UNDER 14. BC Star - ACS Champions 83-26

Multe puncte au venit de sub panou
Roxana Mihai a înscris 30 de puncte, cu patru mai multe decât au reuşit toate sportivele de la Champions, sâmbătă, în partida pe care echipa Baschet Club Star a câştigat-o, scor 83-26, în etapa a doua a seriei preliminare F din cadrul turneului de la Ploieşti. Meciul a contat pentru Campionatul Naţional feminin Under 14 iar jucătoarele alb-roşii s-au impus fără probleme într-o dispută pe care au controlat-o din primul minut. În runda secundă din acceaşi grupă, CSŞ Ploieşti a trecut de CSM Târgovişte cu 69-16.

În urma rezultatelor consemnate în primele două etape, echipa Baschet Club Star a acumulat două victorii din tot atâtea posibile şi s-a instalat în fotoliul de lider al seriei preliminare F. Jucătoarele alb-roşii sunt urmate în această ierarhie, în ordine, de formaţiile CSŞ Ploieşti, CSŞ Târgovişte, CSM Târgovişte şi de ACS Champions Bucureşti. Potrivit Regulamentului Oficial al Campionatului Naţional feminin Under 14, primele trei clasate după încheierea turneelor de sală se vor califica în fazele superioare ale competiţiei, acolo unde sistemul de desfăşurare va fi format din etape săptămânale, "fiecare cu fiecare", tur şi retur. Tot sâmbătă, însă în reuniunea de după amiază, echipa Baschet Club Star va avea de susţinut cea mai importantă întâlnire din cadrul turneului de la Ploieşti, cu gruparea locală a Clubului Sportiv Şcolar, derby-ul grupei.

Info În prima zi a turneului de sală al seriei preliminare F, echipa Baschet Club Star a trecut de formaţia CSŞ Târgovişte cu scorul de 83-67, după o partidă deosebit de disputată în care adversarele au pus reale probleme jucătoarelor alb-roşii. Detalii puteţi să citiţi aici...

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi ACS Champions a început perfect pentru jucătoarele alb-roşii care au condus cu o diferenţă de 20 de puncte, scor 29-9, după zece minute de la primul angajament. Oana Dima, Alexandra Marin, Ruxandra Mihai, Ioana Săndulescu şi Denisa Ţurcan nu au avut probleme în a se distanţa pe tabela de marcaj. În sfertul al doilea, Roxana Mihai şi Livia Mariea au marcat împreună 23 de puncte la care s-au mai adăugat alte trei puncte venite pe mâna Mariei Stratulat. În aceste condiţii, ecartul a continuat să crească până la un maximum de 42 de puncte la pauza mare, atunci când am consemnat scorul de 55-13 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Chiar dacă au intrat la cabine cu un avans considerabil, jucătoarele alb-roşii nu şi-au pierdut ritmul în partea secundă.

În ultimele două sferturi ale întâlnirii cu ACS Champions, componentele echipei Baschet Club Star au mai redus din densitatea atacurilor şi au finalizat mai mult din poziţional. Oana Dima a fost folosită mai puţin după accidentarea la gleznă din ziua precendentă iar Lavinia Dinu a prins mai multe minute pe teren, lucru valabil şi în cazul Mariei Stratulat. Alexandra Marin a închis tabela la 83-26 după ce a primit o pasă de la Roxana Mihai. După partida cu ACS Champions, fetele pregătite de Valentin Bâlă au rămas în Ploieşti pentru disputa din reuniunea de seară, acolo unde rivală le-a fost formaţia CSŞ Ploieşti, gazda turneului şi principala contracandidată la fotoliul de lider. Toate jocurile au loc în perioada 27-29 septembrie la sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii "Nicolae Iorga".

Pentru a putea vedea o galerie foto din jocurile susţinute de alb-roşii în cadrul turneului de la Ploieşti, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: