duminică, 29 septembrie 2013

UNDER 14. Star a învins pe CSM Târgovişte: 80-21

Alb-roşiile au câştigat patru meciuri
Echipa Baschet Club Star a încheiat pe primul loc turneul de sală de la Ploieşti, contând pentru seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, după ce jucătoarele alb-roşii au dispus, duminică dimineaţă, scor 80-21, de formaţia CSM Târgovişte. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă mai au nevoie doar de o victorie în următoarele patru întâlniri pentru a-şi asigura prezenţa în fazele superioare ale competiţiei junioarelor trei.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Componentele grupării din Capitală au început destul de greu partida cu formaţia CSM Târgovişte, dovadă şi lipsa de concentrare la finalizare în primele minute ale acestei întâlniri. Ruxandra Mihai, Alexandra Marin şi Oana Dima au adus însă 18 puncte în faza ofensivă şi, alături de Denisa Ţurcan, Maria Topîrceanu şi de Ioana Săndulescu, nu au primit decât şase puncte în apărare. Cea de-a doua perioadă nu a avut o desfăşurare diferită faţă de primele zece minute însă fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus cu o diferenţă de 25 de puncte la pauza mare, scor 37-12, pe fondul unor atacuri finalizate de Livia Mariea, Roxana Mihai, Maria Stratulat, Lavinia Dinu şi de Georgiana Ifrim. La jumătatea disputei, jucătoarele alb-roşii nu au avut un procentaj prea bun la aruncările din acţiune şi unul destul de slab de la linia de aruncări libere.

Galerie foto Pentru a putea vedea alte imagini din timpul turneului de la Ploieşti, din cadrul seriei F a Campionatului Naţional feminin Under 14, accesaţi acest link. Toate meciurile au avut loc în sala de educaţie fizică a Şcolii Gimnaziale "Nicolae Iorga", în perioada 27-29 februarie.


După reluare, gruparea din Capitală a realizat o mai bună tranziţie a mingii şi a punctat mai uşor în ofensivă. Adversarele nu au mai înscris decât nouă puncte în ultimele 20 de minute iar diferenţa s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Oana Dima şi Alexandra Marin au punctat mult mai uşor după ce Ruxandra Mihai şi Roxana Mihai le-au pasat decisiv ori de câte ori au avut ocazia. Livia Mariea şi Georgiana Ifrim au avut un plus pe final, chiar dacă au venit după trei meciuri destul de obositoare. Denisa Ţurcan, Lavinia Dinu, Maria Stratulat şi Ioana Săndulescu au fost folosite, fiecare, cel puţin 15 minute într-un joc pe care bucureştencele l-au dominat şi pe care şi l-au adjudecat la un ecart de 59 de puncte, scor 80-21. În urma acestui rezultat, Star a încheiat seria preliminară F cu patru victorii din tot atâtea posibile.

Ruxandra Mihai a marcat 23 de puncte, duminică, contra formaţiei CSM Târgovişte şi a avut, singură, cu două puncte mai mult decât au înscris toate adversarele alb-roşiilor. Roxana Mihai şi-a trecut în cont alte 21 de puncte în timp ce Oana Dima a înscris 14 puncte iar Alexandra Marin 13. Georgiana Ifrim a fructificat două posesii plus o aruncare liberă în timp ce Livia Mariea şi Maria Stratulat au finalizat fiecare câte o acţiune din spaţiul de trei secunde. Într-un alt joc din seria preliminară F, gazdele de la CSŞ Ploieşti au trecut cu scorul de 69-63 de formaţia CSM Târgovişte, rezultat în urma căruia gruparea prahoveană a urcat pe poziţia a doua la un punct în spatele echipei Baschet Club Star. În reuniunea de seară, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut etapă liberă, conform programului turneului.

Într-un alt meci disputat la Ploieşti, echipa Baschet Club Star şi-a adjudecat disputa cu gazdele de la CSŞ, scor 73-64. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: