duminică, 29 septembrie 2013

UNDER 14. BC Star a trecut de CSŞ Ploieşti: 73-64

Oana Dima (în alb) a fost de neoprit
Într-un meci în care am consemnat de şase ori egalitatea şi tot atâtea schimbări de lider pe tabela de marcaj, cu realizări tehnico-tactice de excepţie şi cu un final de nerecomandat cardiacilor, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă după amiază, scor 73-64, în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti. Partida a contat pentru etapa a treia a turneului de sală de la Ploieşti, faza preliminară, seria F a Campionatului Naţional feminin Under 14. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii şi-au asigurat primul loc în grupă, cu trei victorii consecutive.

Cu şase puncte din tot atâtea posibile, echipa Baschet Club Star a rămas lider, după trei runde, în seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Pe poziţia a doua a ajuns CSŞ Ploieşti, formaţie urmată de CSŞ Târgovişte, ambele cu câte cinci puncte acumulate şi cu un meci mai puţin disputat, însă gruparea prahoveană are un coşaveraj superior înaintea partidei directe cu team-ul din judeţul Dâmboviţa. Pe locul patru este CSM Târgovişte, cu patru puncte trecute în cont, în timp ce ACS Champions Bucureşti închide ierarhia fără nicio victorie la această întrecere. În ultimele două etape ale turneului de sală de la Ploieşti nu se mai pot schimba decât poziţiile doi şi trei şi, eventual, patru, în funcţie de rezultatele care se vor înregistra în reuniunile de duminică, cea de dimineaţă dar şi în cea de după amiaza.

Statistică În etapa a doua a turneului de sală de la Ploieşti, contând pentru seria preliminară F a Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a depăşit fără probleme, scor 83-26, formaţia ACS Champions. Detalii despre meci puteţi citi accesând acest link...

Gazdele de la CSŞ Ploieşti au început foarte bine partida de sâmbătă după amiază cu echipa Baschet Club Star, conducând cu 6-3 după 120 de secunde. Jucătoarele alb-roşii au răsturnat situaţia prin două triple consecutive realizate de Ruxandra Mihai şi de Ioana Săndulescu însă amfitrioanele au revenit şi au condus cu 12-11. Oaspetele au marcat prin Alexandra Marin şi au preluat conducerea cu 13-12, însă formaţia prahoveană a terminat prima perioadă în avantaj cu trei puncte, scor 19-16. Roxana Mihai a avut un sfert doi perfect şi a înscris toate cele 12 puncte ale bucureştencelor, reducând din diferenţă la o singură posesie, scor 30-28 pentru CSŞ Ploieşti la pauza mare. După reluare, Livia Mariea a făcut un meci imperial în defensivă, acolo unde a interceptat foarte multe mingi.

În minutul 29, tabela a arătat, din nou, egalitate, 48-48, după un coş marcat de Oana Dima. A urmat apoi o posesie finalizată de fetele pregătite de Valentin Bâlă, însă răspunsul gazdelor a venit imediat şi acestea au revenit la timonă şi au condus cu 54-53. Livia Mariea şi Alexandra Marin, ambele cu o evoluţie excelentă, au marcat patru puncte la rând din pasele venite de la Roxana Mihai şi de la Ruxandra Mihai, ultimele fără greşeală după pauză. Echipa Baschet Club Star a avut un avans de trei puncte, 57-54, pe care şi l-a mărit la 69-60 pe final, cele nouă puncte dintre combatante rămânând până la terminarea disputei care a revenit alb-roşiilor cu scorul de 73-64. În urma acestui succes, bucureştencele nu mai pot pierde primul loc la turneul de sală de la Ploieşti, indiferent de rezultatele de duminică.

În primul meci oficial din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a câştigat, scor 83-67, partida cu formaţia CSŞ Târgovişte. Detalii puteţi citi accesând acest link...

Niciun comentariu: