duminică, 20 octombrie 2013

MUNICIPAL. Star a trecut de Olimpia, scor 76-54

Lupta sub inel a fost aprigă
După un meci pe care l-au condus încă din primul minut, jucătoarele alb-roşii s-au impus, sâmbătă, în sala "prof. Octavian Dimofte", scor 76-54, în faţa formaţiei Olimpia Bucureşti, într-o partidă care a contat pentru etapa a doua a Campionatului Municipal feminin de junioare doi. Alexandra Marin a avut o double double, 30 de puncte şi 14 recuperări, în timp ce Oana Dima a încheiat cu 15 puncte iar Diana Şuşnea şi Ruxandra Mihai şi-au împărţit, împreună, în mod egal, un total de 16 puncte.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

La primul meci oficial al lotului de jucătoare născute în anii 1999-2000, componentele echipei Baschet Club Star nu au dezamăgit şi au punctat prima victorie în sezonul competiţional 2013-2014. Chiar dacă a fost vorba despre o dispută din cadrul Campionatului Municipal de junioare doi, fetele pregătite de Valentin Bâlă au reuşit să se impună la o diferenţă semnificativă în faţa unui adversar care a avut o replică pe măsură însă diferenţa a fost făcută de talie, acolo unde alb-roşiile au fost în avantaj. Chiar dacă Diana Şuşnea nu a evoluat constant iar Roxana Agachi a comis câteva greşeli neforţate, colegele lor au compensat prestaţia mai puţin fastă a celor două sportive. Oana Dima şi Alexandra Marin au dominat spaţiul de trei secunde iar Ruxandra Mihai a coordonat foarte bine ofensiva oaspetelor, ajutată şi de Roxana Mihai.

Statistică Tot în cadrul Campionatului Municipal feminin, însă la categoria rezervată junioarelor trei, echipa Baschet Club Star a realizat scorul primei etape, 114-0 cu formaţia CS 4Sports. Detalii citiţi aici...

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti a început perfect pentru jucătoarele alb-roşii, care şi-au asigurat un ecart de 12 puncte după primele zece minute de la primul angajament, fetele pregătite de Valentin Bâlă conducând cu scorul de 21-9. Gruparea din Şoseaua Iancului a profitat şi de faptul că a evoluat în propria sală şi a echilibrat apoi întâlnirea însă şi aşa, la jumătatea partidei, oaspetele au avut un avans substanţial pe tabela de marcaj, 45-28. După ieşirea de la cabine acest avantaj a continuat să crească iar Alexandra Marin şi Diana Şuşnea l-au mărit până la 63-45 după 30 de minute. Ultimul sfert a mai adus alte puncte în plus la ecartul pe care vizitatoarele l-au avut înaintea perioadei finale, astfel că, la capătul întâlnirii, componentele BC Star s-au impus cu 76-54.

Etapa viitoare, duminică, 27 octombrie, echipa Baschet Club Star va întâlni, în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare doi, formaţia BC 97 Bucureşti. Jucătoarele alb-roşii mai au însă de disputat şi restanţa cu ACS Champions, din prima rundă, dispută programată pentru duminică, 20 octombrie. În actuala ediţie, la categoria Under 16, în Capitală, ACS Champions porneşte cu prima şansă la medaliile de aur, însă fetele pregătite de Valentin Bâlă doresc să aibe un parcurs cât mai bun şi să ajungă în finala competiţiei, chiar dacă acestea sunt cu un an sau chiar cu doi mai mici de vârstă. Cristina Grigore nu a putut să fie folosită în meciul de sâmbătă deoarece are apofizită, pivotul echipei Baschet Club Star urmând să lipsească de pe parchet până în luna ianuarie a anului viitor.

Rezultatele şi clasamentul Campionatului Municipal de junioare doi, sportive născute în anii 1998-1999 şi mai mici, pot fi accesate aici...

Niciun comentariu: