duminică, 13 octombrie 2013

UNDER 14. Star a învins ACS Champions: 88-38

Lavinia Dinu (nr. 15) a jucat perfect
După un meci pe care l-au dominat din primul minut, jucătoarele alb-roşii au realizat al şaselea succes consecutiv în seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Echipa Baschet Club Star a dispus, sâmbătă de dimineaţă, cu scorul de 88-38, de formaţia ACS Champions în cadrul turneului de sală din Bucureşti, organizat de învinsele alb-roşiilor. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au rămas pe primul loc în grupă cu 12 puncte în cont.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Oana Dima a deschis scorul, după o pasă primită de la Ruxandra Mihai, chiar de la prima acţiune a partidei, după care jucătoarele alb-roşii au continuat să-şi măreasca diferenţa după un prim sfert destul de disputat, în care amfitrioanele au încercat să se menţină cât mai aproape de Alexandra Marin, Amalia Cranta, Maria Stratulat, Denisa Ţurcan şi de colegele acestora. Tabela a indicat 36-19 pentru echipa Baschet Club Star, în minutul zece, iar avansul oaspetelor a continuat să crească şi pe durata celui de-al doilea sfert, atunci când Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim şi Lavinia Dinu au adus ecartul la un maximum de 41 de puncte la jumătatea întâlnirii, interval în care fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus cu 65-24, scor practic imposibil de remontat în doar două perioade.

Statistică În cadrul primului turneu de sală, disputat la Ploieşti, în perioada 27-29 septembrie, echipa Baschet Club Star a reuşit să depăşească, scor 83-26, formaţia ACS Champions, partida de atunci contând pentru etapa a doua a seriei preliminare F. Detalii aici...

După reluare, jucătoarele alb-roşii nu au mai forţat şi au dus atacurile până la limită, dovadă şi punctele mai puţine pe care le-au realizat în ultimele două sferturi. Alexandra Marin, Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Oana Dima şi Livia Mariea au fost odihnite pentru derby-ul cu formaţia CSŞ Ploieşti, din reuniunea de seară, în timp ce Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu, Amalia Cranta şi Maria Stratulat au prins mai multe minute pe parchetul sălii liceului "Henri Coandă" din Capitală, acolo unde s-a desfăşurat turneul. Ultimul coş al disputei a venit pe mâna Laviniei Dinu iar tabela s-a închis la 88-38 pentru echipa Baschet Club Star, acesta fiind, de altfel, ecartul maxim înregistrat între cele două combatante, chiar dacă gazdele au mai avut apoi şansa de a finaliza din acţiune, însă, din păcate, fără succes pentru acestea.

Alexandra Marin şi-a trecut în cont cea de-a doua double double la acest turneu, 28 de puncte şi 14 recuperări, Ruxandra Mihai a terminat şi ea cu acelaşi procedeu dar cu zece intercepţii şi 11 pase decisive la care a mai adăugat alte opt puncte. Roxana Mihai şi Oana Dima au avut împreună 30 de puncte împărţite în mod egal, în timp ce Lavinia Dinu a avut patru coşuri din acţiune la care s-au adăugat alte trei ale Georgianei Ifrim. În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star a rămas pe primul loc în serie, cu 12 puncte, urmată fiind, în ordine, de CSŞ Ploieşti, CSŞ Târgovişte, CSM Târgovişte şi de ACS Champions, primele trei grupări fiind calificate direct în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 14.

Rezultatele, clasamentele şi etapele complete din Campionatul Naţional Under 14 pot fi vizualizate accesând acest link... 

Niciun comentariu: