sâmbătă, 12 octombrie 2013

UNDER 14. Star, victorie cu CSŞ Târgovişte: 74-42

Alb-roşiile au cinci victorii la rând
După un meci în care am consemnat o singură dată egalitatea şi nicio schimbare de lider pe tabela de marcaj, echipa Baschet Club Star a câştigat, vineri seară, scor 74-42, partida cu formaţia CSŞ Târgovişte din cadrul turneului de sală de la Bucureşti, organizat de ACS Champions. Meciul a contat pentru etapa a cincea a seriei preliminare F a Campionatului Naţional feminin Under 14. În urma acestui succes, alb-roşiile sunt pe primul loc în grupă cu maxim de puncte, zece.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Oana Dima a deschis scorul pentru echipa Baschet Club Star, după o pasă venită de la Ruxandra Mihai iar adversarele au replicat imediat la faza următoare, acesta fiind singurul moment în care am înregistrat echilibrul pe tabelă, 2-2 după numai două acţiuni. Alexandra Marin şi Ruxandra Marin au adus apoi cinci puncte consecutive pentru alb-roşii, moment în care bucureştencele au lăsat impresia că se pot desprinde uşor. Nu a fost însă aşa deoarece gruparea din Cetatea Chindiei a rămas aproape şi a redus din diferenţă la doar două posesii după zece minute, atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus cu 19-12. Amalia Cranta, la primul său joc oficial la junioare trei în acest sezon, a adus un plus în defensivă iar Maria Stratulat şi Ioana Săndulescu şi-au ajutat, de fiecare dată, colegele.

Statistică În primul turneu de sală din cadrul seriei preliminare F, disputat în perioada 27-29 septembrie la Ploieşti, echipa Baschet Club Star a câştigat, scor 83-67, meciul cu formaţia CSŞ Târgovişte, aceasta fiind, de altfel prima victorie a alb-roşiilor din sezon. Detalii aici...

Livia Mariea a realizat un excelent joc defensiv în cea de-a doua perioadă, acolo unde, alături de Roxana Mihai, Georgiana Ifrim şi de Lavinia Dinu a mărit diferenţa dintre cele două formaţii. Echipa Baschet Club Star a avut zece minute în care a realizat un procentaj destul de bun la aruncările din acţiune iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, acolo unde alb-roşiile au condus cu scorul de 43-23 la jumătatea disputei cu CSŞ Târgovişte. După pauză, gruparea din Capitală a avut un sfert perfect pe care şi l-a adjudecat cu 22-6, echivalentul a 65-29 după 30 de minute. Ultima perioadă a consemnat şi cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două combatante, alb-roşiile distanţându-se la 72-35, însă, la final, echipa Baschet Club Star a câştigat întâlnirea la un ecart de 32 de puncte, 74-42.

După cinci etape disputate în seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarele alb-roşii au acumulat tot atâtea victorii şi un total maximum de puncte, zece, ceea ce le plasează pe primul loc în grupă. Indiferent de rezultatele din următoarele trei runde, cu ACS Champions, CSŞ Ploieşti şi cu CSM Târgovişte, echipa Baschet Club Star şi-a asigurat, matematic, calificarea în fazele superioare ale competiţiei. Formaţiile CSŞ Ploieşti şi CSŞ Târgovişte ocupă, în ordine, poziţiile a doua şi a treia cu acelaşi număr de puncte, şapte, însă team-ul din judeţul Prahova are avantajul succesului direct. Pe locul patru, tot cu şapte puncte, se află CSM Târgovişte care a depăşit pe ACS Champions, vineri, cu scorul de 73-50, rundă în care CSŞ Ploieşti nu a evoluat deaorece a avut pauză.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14 şi clasamentele seriilor preliminare, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: