luni, 21 octombrie 2013

UNDER 15. Star a cedat cu Champions, scor 70-88

Lupta sub panou a fost aprigă
La capătul unui meci în care s-au înscris destul de multe puncte şi al cărui ritm de joc a fost cu mult peste partidele desfăşurate la această categorie de vârstă, echipa Baschet Club Star a cedat, duminică după amiază, scor 70-88, în deplasare, întâlnirea cu formaţia ACS Champions din cadrul etapei a treia a turneului de sală din Capitală contând pentru seria preliminară E a Campionatului Naţional feminin Under 15. Ambele grupări s-au calificat împreună mai departe.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Alexandra Marin a realizat un meci excelent în faţa campioanei naţionale en titre la categoria rezervată jucătoarelor născute în anii 1999-2000. Pivotul alb-roşiilor a înscris 27 de puncte, a câştigat 14 mingii pe urmărire plus cinci capace şi trei intercepţii. Ruxandra Mihai a marcat 14 puncte iar Roxana Agachi a mai adăugat alte nouă puncte, însă acestea au fost mult prea puţine pentru ca echipa Baschet Club Star să poată să se impună în sala adversarei de duminică. ACS Champions a adus din zona inelelor un număr de 50 de puncte iar acest lucru a fost decisiv în stabilirea învingătoarei, chiar dacă fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost în avantaj la recuperare. Diferenţa dintre combatante s-a făcut în prima parte a jocului, atunci când gazdele au speculat orice greşeală în defensiva adversă.

Statistică În reuniunea de duminică de dimineaţă, echipa Baschet Club Star nu a avut probleme în a se impune în faţa formaţiei Solaris Ploieşti, grupare de care fetele pregătite de Valentin Bâlă au trecut cu scorul de 82-35. Detalii despre această întâlnire puteţi să citiţi aici...

Primele minute ale meciului dintre echipele ACS Champions şi Baschet Club Star au aparţinut gazdelor care s-au desprins la 14-4, la jumătatea primei perioade. Alexandra Marin şi Ruxandra Mihai şi-au ţinut colegele în joc după patru reuşite consecutive, ceea ce a făcut ca tabela să indice 30-19 în minutul zece. Amfitrioanele şi-au continuat dominarea şi în sfertul al doilea, atunci când Roxana Mihai a pierdut trei posesii care ar fi putut fi transformate de colegele sale, la care adăugăm alte două greşeli neforţate ale Roxanei Agachi. Cele cinci atacuri nefructificate au însemnat alte zece puncte pierdute de Diana Şuşnea & Co astfel că tabela a arătat, în minutul 20, scorul de 51-36 pentru campioanele naţionale en titre la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000, ecart destul de dificil de remontat.

După reluare, jucătoarele alb-roşii au avut puterea să stopeze din ofensiva adversarelor iar difenţa a scăzut, la un moment dat, până la un deficit de opt puncte. O triplă înscrisă de gazde la care am mai adăugat alte cinci puncte transformate de ACS Champions în urma unui fault tehnici primit de Roxana Mihai au făcut ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să fie conduse cu 72-54. În ultimul sfert, Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea, Oana Dima şi Alexandra Marin au readus speranţa în tabăra oaspetelor, însă nu pentru mult timp deoarece oponentele au răspuns promt şi au încheiat partida în avantaj, scor 88-70. În utma acestui rezultat, echipele ACS Champions Bucureşti, Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti s-au calificat, în această ordine, în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 15 din 8-10 decembrie.

În primul meci din cadrul seriei preliminare E a Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a învins formaţia CSŞ Ploieşti cu scorul de 82-65. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: