luni, 11 noiembrie 2013

MINIBASCHET. Derby onorat: 29-24 cu CSŞ 5

Alb-roşii au avut un meci greu cu CSŞ 5
Neînvinse până la ora meciului de sâmbătă, din cadrul etapei a cincea a Campionatului Municipal masculin de minibaschet, seria a patra de calificare, echipele Baschet Club Star şi CSŞ 5 Bucureşti au oferit un meci foarte bun, cu multe faze aplaudate la scenă deschisă de spectatorii prezenţi în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală. Jucătorii alb-roşii s-au impus cu scorul de 29-25, însă adversarii au fost la un pas de a întoarce rezultatul.

ÎN ETAPA PRECEDENTĂ:
CS VILIS - BC STAR 34-50

Matei Şohan a fost omul care a decis victoria pentru echipa Baschet Club Star în meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, în faţa formaţiei Clubul Sportiv Şcolar 5 Bucureşti. Jucătorul gazdelor a marcat de sub panou exact atunci când amfitrionii aveau nevoie de un coş din acţiune deoarece oaspeţii s-au apropiat până la 27-25 cu un minut înainte de final iar Răzvan Minculescu, până în acel moment MVP-ul alb-roşiilor, a greşit la două faze consecutive ceea ce ar fi putut să-i coste pe băieţii pregătiţi de Orlando Butilică. Georgian Harnagea a reuşit însă o intercepţie la mijlocul terenului şi a pasat decisiv pentru Matei Şohan care a închis tabela la scorul de 29-24. CSŞ 5 a avut şansa de a reveni însă nu a fructificat două aruncări decisive, una dintre acestea blocată de acelaşi Matei Şohan, sub panou.

Statistică Echipa Baschet Club Star a rămas neînvinsă în cinci meciuri din cadrul seriei a patra de calificare din Campionatul Municipal masculin de minibaschet. Jucătorii alb-roşii au trecut, în runda a treia, de formaţia ACS Voluntari, după o partidă în care adversarii s-au retras de pe teren la scorul de 38-11 în favoarea băieţilor lui Orlando Butilică.

Răzvan Minculescu a marcat primele două coşuri din acţiune pentru echipa Baschet Club Star în meciul de sâmbătă contra formaţiei CSŞ 5 Bucureşti. În această întâlnire, gazdele s-au aflat în permanenţă la timonă şi au dat impresia că se pot impune fără probleme după ce au condus cu scorul de 11-0 la capătul primei perioade. A urmat un sfert al doilea în care amfitrionii au rămas la timonă, după un parţial de 6-1. Avantajul jucătorilor alb-roşii s-a mărit apoi la 16 lungimi, până la 17-1 la pauza mare. După reluare, oaspeţii au fost mult mai combativi, au dominat disputa şi au arătat că sunt capabili să întoarcă rezultatul după ce au mai scăzut din ecartul băieţilor pregătiţi de Orlando Butilică. După 30 de minute de la primul angajament, echipa Baschet Club Star a continuat să fie la timonă pe tabela de marcaj cu 21-7.

Ultimul sfert a fost unul de nerecomandat cardiacilor. Oaspeţii au finalizat aproape orice acţiune ofensivă şi au combinat pentru un parţial de 13-0, echivalentul a 23-19 cu patru minute înainte de sirenă. Răzvan Munculescu a găsit, cu greu, posibilitatea de a mai înscrie încă două puncte, însă replica adversarilor nu a rămas aşteptată şi meciul s-a strâns la doar o singură posesie, 27-25 pentru amfitrioni. Un coş venit pe mâna lui Matei Şohan şi un capac realizat de acelaşi jucător au decis, practic, învingătoarea derby-ului seriei a patra de calificare. După cinci etape, echipa Baschet Club Star a acumulat maximum de puncte, zece, şi este lider în grupă, în faţa formaţiilor CSŞ 5, CSŞ Steaua şi BC Otopeni. Runda viitoare, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică vor întâlni, în deplasare, pe CSŞ Steaua.

Pentru a putea vedea toate rezultatele şi clasamentele seriilor de calificare din cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: