duminică, 10 noiembrie 2013

MINIBASCHET. Star a trecut de Raptors, 43-22

Lavinia Dinu (la minge) a fost de neoprit
După o evoluţie de excepţie, în care a marcat 23 de puncte plus alte 11 recuperări şi 12 capace, Lavinia Dinu şi-a trecut în palmares prima sa triple double, fiind, de altfel, coşghetera întâlnirii dintre echipele Baschet Club Star şi Raptors, scor 43-22 pentru alb-roşii, din cadrul etapei a cincea a Campionatului Municipal feminin de minibaschet. Fetele pregătite de Ioana Topîrceanu au rămas pe locul al doilea în seria a doua de calificare, acolo unde au acumulat şapte puncte din opt posibile, la un pas în spatele liderului CSŞ 2 Bucureşti.

Componentele echipei Baschet Club Star au intrat destul de greu în meci şi au ratat foarte mult în prima parte a întâlnirii de sâmbătă, de pe teren propiu, cu formaţia Raptors. După zece minute de la primul angajament, tabela a indicat un avans minim pentru gazde, scor 5-4. Ecartul amfitrioanelor s-a anulat însă la pauza mare, atunci când adversarele au avut 16-13, după un parţial de 12-8 în cel de-al doilea sfert. Cea de-a treia perioadă a avut-o în prim plan pe Lavinia Dinu, sportivă care a făcut, practic, diferenţa în această dispută. Pivotul alb-roşiilor a înscris aproape la orice fază şi a bifat alte două pase decisive către Amalia Cranta şi către Monica Ciobanu, astfel că fetele pregătite de Ioana Topîrceanu s-au distanţat la 27-20 după 30 de minute şi au închis apoi tabela la un concludent 43-22.

Statistică În urmă cu o etapă, echipa Baschet Club Star a suferit prima înfrângere din cadrul Campionatului Municipal feminin de minibaschet, după ce jucătoarele alb-roşii au cedat, scor 31-47, partida cu formaţia Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti. Detalii citiţi aici...

Lavinia Dinu a marcat, de una singură, cu un punct mai mult decât au făcut-o toate sportivele din lotul advers. Pivotul alb-roşiilor a arătat un excelent apetit ofensiv şi a terminat meciul cu o triple double, având o statistică impresionantă la capătul celor 40 de minute cu 23 de puncte, 11 recuperări şi 12 capace plus două pase decisive. Această reuşită este, de departe, cea mai bună performanţă stagională a unei componente din cadrul echipei Baschet Club Star. Amalia Cranta a înscris 12 puncte iar Ingrid Paraschiv a adăugat alte şase puncte în întâlnirea de sâmbătă unde a mai punctat şi Monica Ciobanu cu un coş din acţiune. Sub panou, gazdele şi-au valorificat talia şi au recuperat mingi importante în ambele faze ale meciului, lupta în spaţiul de trei secunde fiind, de altfel, decisivă la finalul acestui joc.

Cu patru victorii din cinci posibile, echipa Baschet Club Star se află pe locul al doilea în seria a doua de calificare din cadrul Campionatului Municipal feminin de minibaschet, la un pas în spatele liderului CSŞ 2 Bucureşti, formaţie care a adunat un total de zece puncte. Pe poziţia a treia în grupă este ACS Dan Dacian I Sportul Studenţesc, formaţie care are aceeaşi linie în ierarhie cu cea a alb-roşiilor, însă cu un coşaveraj inferior. Formaţiile Olimpia B Bucureşti, Raptors şi CET Govora ocupă, în ordine, următoarele trei locuri cu câte şase puncte fiecare. Etapa viitoare, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu vor evolua, acasă, în faţa team-ului Olimpia B Bucureşti, într-un meci care va fi programat duminică, 16 noiembrie, în intervalul orar 13.00-15.00, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Gimnaziale 103.

Pentru a putea vedea rezultatele şi clasamentele din cadrul Campionatului Municipal feminin de minibaschet, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: