sâmbătă, 7 decembrie 2013

UNDER 15. Nou succes în serie, 81-59 cu Ploieşti

Lupta sub panouri a fost acerbă
În cel mai disputat meci din cadrul turneului de sală al seriei I de calificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă seara, scor 81-59, în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti, într-o întâlnire din cadrul etapei a treia. Cu şase puncte din tot atâtea posibile, jucătoarele alb-roşii şi-au asigurat, matematic, prezenţa la runda semifinală, chiar dacă încă mai sunt programate încă două partide în grupă, cu ACS Champions dar şi cu CSŞ 1 Constanţa.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Ruxandra Mihai a încheiat meciul cu CSŞ Ploieşti, din reuniunea de sâmbătă seară, cu 23 de puncte şi 11 pase decisive, căpitanul alb-roşiilor fiind la cel de-al treilea double double din tot atâtea partide disputate, acelaşi lucru fiind valabil şi în ceea ce o priveşte pe Alexandra Marin, care a bifat 20 de puncte şi 12 recuperări. Deşi accidentată în disputa de dimineaţă, Oana Dima a fost recuperată până la întâlnirea cu gruparea prahoveană şi acest lucru a contat în economia jocului, acolo unde pătrarul echipei Baschet Club Star a contribuit cu 13 puncte şi opt recuperări în 20 de minute petrecute pe parchet. Roxana Agachi a adus tot 13 puncte din spaţiul de trei secunde iar Diana Şuşnea a plusat cu alte opt puncte. Livia Mariea şi Georgiana Ifrim au avut câte un coş din acţiune. De remarcat şi prestaţia Mariei Stratulat, încă nerefăcută.

Statistică În reuniunea de sâmbătă dimineaţă, jucătoarele alb-roşii au reuşit un meci excelent în faţa formaţiei CSŞ Târgovişte. Echipa Baschet Club Star a câştigat această întâlnire cu scorul de 74-60 şi şi-a continuat seria fără înfrângere din grupa din care face pare. Citiţi aici.

Cu un excelent debut de meci, fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus ostilităţile în prima perioadă a disputei cu CSŞ Ploieşti însă adversarele au avut un răspuns pe măsură, au egalat şi apoi au preluat conducerea. Ruxandra Mihai şi Oana Dima au înscris din acţiune şi au adus un ecart de două posesii pentru bucureştence, anulat până la urmă de oaspete, tabela indicând egalitate la 23 după zece minute. Alexandra Marin, Diana Şuşnea şi Livia Mariea au încercat să-şi readucă formaţia în avantaj, însă defensiva prahovencelor a părut că poate face faţă ofensivei alb-roşii. Diferenţa la pauza mare a fost făcută de trei posesii, două finalizări ale Alexandrei Marin şi una a Dianei Şuşnea, astfel că gruparea din Capitală a intrat la cabine cu un avans de şase puncte, scor 44-38 după 20 de minute de la debut.

După reluare, niciuna din cele două grupări nu a putut să se distanţeze decisiv, balanţa înclinând când în favoarea uneia sau alteia dintre formaţii. Astfel, am consemnat un parţial de egalitate la 15, echivalentul a 59-53 pe tabelă după 30 de minute. După opt situaţii de egalitate în acest joc la care mai adăugăm alte nouă schimbări de lider, echipa Baschet Club Star s-a desprins graţie unui sfert decisiv perfect, în care jucătoarele alb-roşii au marcat 22 de puncte şi au primit doar şase. Rând pe rând, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Oana Dima şi Roxana Agachi au finalizat de câte ori au avut ocazia şi au bifat al treilea succes consecutiv în seria I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, victoria cu 81-59 fiind suficientă pentru un loc în turneul semifinal programat anul viitor.

În primul meci din cadrul turneului de sală de la Bucureşti, din seria I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a învins pe Phoenix Constanţa. Detalii aici...

Niciun comentariu: