vineri, 6 decembrie 2013

UNDER 15. Star a învins Phoenix Constanţa: 91-64

Partida a fost echilibrată în prima parte
În primul meci contând pentru turneul de sală din cadrul seriei I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a dispus, vineri seară, scor 91-64, de formaţia Phoenix Constanţa. Jucătoarele alb-roşii fac parte dintr-o grupă destul de dificilă unde au mai fost repartizate ACS Champions Bucureşti, CSŞ Târgovişte, CSŞ Ploieşti şi CSŞ 1 Constanţa, primele patru clasate urmând să ajungă în penultima rundă, semifinală, din 7-9 februarie anul viitor.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Două jucătoare din tabăra alb-roşiilor au terminat în double-double meciul cu Phoenix Constanţa. Alexandra Marin a avut 30 de puncte şi 12 recuperări în timp ce Ruxandra Mihai a contabilizat 25 de puncte şi 11 pase decisive la care a mai adăugat şapte intercepţii şi patru capace. Oana Dima a continuat evoluţiile constante cu un total de 14 puncte iar Diana Şuşnea a arătat că se poate conta pe ea şi a completat cu alte 11 puncte. Livia Mariea a lăsat tracul deoparte şi a contribuit cu şase puncte şi cinci intercepţii la victoria echipei Baschet Club Star. Roxana Agachi a finalizat de două ori din spaţiul de trei secunde la care mai adăugăm o aruncare liberă transformată de Georgiana Ifrim. Acesta a fost primul meci la categoria sub 15 ani în care conducerea tehnică a grupării din Capitală nu a folosit-o pe Roxana Mihai, accidentată.

Statistică Componentele echipei Baschet Club Star au mai întâlnit, în presezon, formaţia Phoenix Constanţa, în două partide de verificare pe care jucătoarele alb-roşii le-au disputat chiar pe Litoral. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus atunci cu 69-51 şi cu 79-52.

Procentajul jucătoarelor alb-roşii la linia de aruncări libere a fost unul foarte bun, 73%, fetele pregătite de Valentin Bâlă transformând 17 puncte dintr-un maxim posibil de 23. Adversarele au ajuns de 17 ori la linia de pedeapsă şi au finalizat de opt ori. În faza ofensivă, tranziţia grupării din Capitală a funcţionat mult mai bine în partea a doua a disputei cu Phoenix Constanţa, atunci când Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Oana Dima, Roxana Agachi şi Alexandra Marin au combinat pentru un parţial de 48-25, după ce, la pauza mare, tabela a indicat doar patru puncte avans în favoarea echipei Baschet Club Star, scor 43-39. Bucureştencele au comis în această partidă 17 greşeli personale, cu una mai mult decât team-ul de pe Litoral. Sub panou, Alexandra Marin, Roxana Agachi şi Oana Dima au adunat mingi importante.

Primul sfert a fost unul destul de disputat, adjudecat de alb-roşii la un ecart minim, de două puncte, scor 13-11. Cea de-a doua perioadă a adus un parţial de 30-28 pentru gruparea din Capitală, echivalentul a 43-39 la jumătatea meciului. După reluare, componentele echipei Baschet Club Star s-au distanţat decisiv în momentul în care au intrat într-o apărare "în zonă", lucru permis de regulament doar în sfertul al treilea. Tabela a indicat 72-51 după 30 de minute de la primul angajament, cea mai mare diferenţă dintre cele două echipe fiind stabilită de Ruxandra Mihai la ultima posesie, când fundaşul alb-roşiilor a închis ostilităţile la 91-64. Sâmbătă, în reuniunea de dimineaţă, în sala liceului "Henri Coandă", fetele pregătite de Valentin Bâlă vor întâlni pe CSŞ Târgovişte iar seara se vor confrunta cu CSŞ Ploieşti.

În prima fază a Campionatului Naţional feminin Under 15, jucătoarele alb-roşii au câştigat două meciuri din trei disputate. Detalii aici...

Niciun comentariu: