duminică, 26 ianuarie 2014

UNDER 14. Eşec usturător cu Olimpia, scor 56-80

Alb-roşiile nu s-au impus sub panouri
Fără a reuşi să înscrie măcar zece puncte în sfertul decisiv la care mai adăugăm cel puţin 18 greşeli neforţate de-a lungul celor patru perioade plus un total de 15 aruncări libere ratate dintr-un total de 27, echipa Baschet Club Star nu a avut nicio şansă, duminică, în deplasare, contra formaţiei Olimpia. Gazdele s-au distanţat treptat şi s-au impus fără probleme pe final, cu un categoric 80-56 şi au câştigat întâlnirea din cadrul etapei a opta din seria I de calificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Loturile feminine sub 14 ani ale celor două grupări sunt creditate cu şanse reale la primele locuri în turneul final. Mai mult, Olimpia nu mai câştigase în faţa componentelor echipei Baschet Club Star din noiembrie 2012 iar gazdele meciului de duminică au cedat, în tur, la mare luptă, după prelungiri, o dispută de nerecomandat cardiacilor. Mult mai decise să răstoarne în favoarea lor această situaţie, sportivele din Şoseaua Iancului au evoluat perfect în ultimele zece minute ale partidei, atunci când au realizat un parţial de 26-9 şi s-au desprins la un ecart maxim de 26 de puncte. Alexandra Ghiţă a finalizat o acţiune de sub panou şi a mai redus din diferenţă, însă chiar şi aşa Olimpia nu a avut emoţii într-un joc în care am consemnat de şase ori egalitatea şi cinci schimbări de lider pe tabelă.

Info În partida care a avut loc pe terenul echipei Baschet Club Star, în noiembrie 2013, jucătoarele alb-roşii s-au impus destul de greu, după o perioadă suplimentară, cu scorul de 83-82. Alexandra Ghiţă a realizat atunci 42 de puncte iar Ruxandra Mihai 30 de puncte. Detalii aici...

Debutul întâlnirii a fost favorabil echipei gazdă însă Alexandra Ghiţă şi Oana Dima şi-au adus colegele în avantaj, scor 6-4. A urmat o nouă răsturnare de situaţie pe tabelă iar adversarele au condus la patru puncte, scor 8-4, după care situaţia a redevenit egală, 10-10. Oaspetele au revenit la conducere însă amfitrioanele au replicat imediat. Coşul Amaliei Cranta a fost însă anulat de o acţiune superbă a fetelor de la Olimpia care au condus cu 19-18 după zece minute. Ultima dată când nicio grupare nu s-a aflat în avantaj a fost în minutul 12, la scorul de 20-20. A urmat apoi un ritm excelent impus de sportivele din Şoseaua Iancului, vizitatoarele nu au găsit răspuns şi au pierdut multe acţiuni în ofensivă. La jumătatea întâlnirii am consemnat 43-30 pentru Olimpia, rezultat meritat în urma evoluţiilor celor două combatante.

Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă şi Oana Dima au părut capabile să reducă din diferenţă, după un parţial de 17-11 pentru echipa Baschet Club Star, în sfertul al treilea. Chiar şi aşa însă, cu zece minute înainte de final, Olimpia a condus cu 54-47 iar oaspetele au marcat şi s-au apropiat la cinci puncte, scor 51-56, după 32 de minute. De aici însă, atacurile alb-roşiilor parcă nu au mai existat, s-a greşit mult, iar adversarele au finalizat aproape fiecare acţiune ofensivă, impunându-se cu un categoric 80-56. În urma acestui rezultat, după opt etape disputate în seria I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, Olimpia a acumulat şase victorii şi a urcat pe primul loc, urmată fiind de CSŞ Târgovişte, team care are un succes direct în faţa Baschet Club Star. Pe locul patru se află CSŞ Ploieşti.

Etapa trecută, echipa Baschet Club Star ar fi trebuit să evolueze tot în deplasare, la Ploieşti, însă partida a fost amânată la cererea gazdelor. Detalii aici...

Niciun comentariu: