luni, 24 februarie 2014

JUNIOARE III. Victorie cu Olimpia, scor 61-43

Alb-roşiile au dominat lupta sub panou
După un meci deosebit de disputat, în care diferenţa a fost făcută în sfertul al doilea, echipa Baschet Club Star s-a impus, duminică, pe teren propriu, scor 61-43, în faţa formaţiei Olimpia Bucureşti. Jucătoarele alb-roşii au evoluat excelent în etapa a zecea din cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei şi, fără Alexandra Ghiţă, Oana Dima şi Maria Topîrceanu, au continuat şirul victoriilor consecutive în întrecerea din Capitală. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au maximum de puncte acumulate până acum.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Roxana Mihai a fost principala marcatoare a partidei, cu un total de 20 de puncte trecute în cont. Ruxandra Mihai a adus alte15 puncte pentru echipa Baschet Club Star în meciul cu Olimpia iar Lavinia Dinu a completat lista cu alte nouă puncte. Georgiana Ifrim a realizat un joc deosebit de frumos şi a finalizat trei acţiuni superbe, Livia Mariea a fructificat toate cele patru aruncări libere de care a beneficiat, Denisa Ţurcan a adus şi ea trei puncte la care mai adăugăm câte un coş realizat de Ioana Săndulescu şi de Amalia Cranta. Maria Topîrceanu nu a fost inclusă în lot, pentru această dispută, în timp ce alte două sportive din formaţia de bază, Alexandra Ghiţă şi Oana Dima, nu au putut să fie prezente pe teren din cauza unor accidentări foarte serioase suferite la gleznă, prima, şi la genunchi, a doua.

Statistică În meciul tur, desfăşurat în sala Olimpia din Capitală, jucătoarele alb-roşii s-au impus, fără probleme, la capătul unei partide pe care au început-o mai slab, în prima sa jumătate, însă pe care au controlat-o mai ales în partea a doua a acestei întâlniri. Detalii aici....

Prima perioadă a partidei dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia a început cu un prim coş marcat de Ruxandra Mihai, replica oaspetelor fiind promptă, după câteva secunde, scor 2-2. Căpitanul amfitrioanelor a bifat patru puncte la rând şi fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut 6-4, în minutul trei, după o altă reuşită a oponentelor. A fost singura dată când gruparea din Şoseaua Iancului s-a apropiat la o singură posesie, după care întâlnirea a fost condusă de gazde, acestea având 17-11 după zece minute. Roxana Mihai, Ioana Săndulescu şi Lavinia Dinu au finalizat în cea de-a doua perioadă şi au făcut ca ecartul să ajungă la 18 puncte după 20 de minute de la primul angajament, scor 37-19 pentru echipa Baschet Club Star. Gazdele au avut un procentaj mai bun şi la linia de aruncări libere.

După reluare, ambele formaţii au încercat să-şi impună ritmul, astfel că a rezultat un meci foarte frumos, atractiv, cu multe faze spectaculoase, de ambele părţi. Fiecare grupare şi-a adjudecat câte un parţial, cu acelaşi scor, 13-11, lucru care a făcut ca avansul luat de amfitrioane să rămână cel de la jumătatea întâlnirii, de 18 puncte. Tabela a indicat 61-43 pentru echipa Baschet Club Star, la final, rezultat care consolidează prima poziţie în clasament a alb-roşiilor, în competiţia rezervată junioarelor trei, pe Capitală. După această etapă, fetele pregătite de Valentin Bâlă au rămas neînvinse în Campionatul Municipal feminin de junioare trei, cu două puncte în faţa celor de la Olimpia şi cu trei în faţa formaţiei Sport For All. Runda viitoare, pe 1 martie, Ruxandra Mihai & Co sale vor întâlni, pe teren propriu, pe ICED.

Pentru a vedea rezultatele înregistrate, în acest sezon, de echipele Baschet Club Star, la toate categoriile de vârstă, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: