miercuri, 19 februarie 2014

MINIBASCHET. Băieţii au pierdut la Otopeni: 31-32

Sursa foto: arhivă BC Star
După şase victorii consecutive în actuala stagiune a Campionatului Municipal masculin de minibaschet, jucătorii alb-roşii au cedat primul meci oficial din acest sezon. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au pierdut, duminică, în deplasare, întâlnirea cu formaţia CS Otopeni din cadrul etapei a şaptea a competiţiei din Capitală, cea rezervată sportivilor născuţi în anii 2002-2003 şi mai mici. În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star a rămas, totuşi, pe primul loc în grupa a patra de calificare.

TUR: STAR - OTOPENI 37-12

Echipa Baschet Club Star a acumulat 13 puncte în seria a patra de calificare din cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet şi a rămas lider în grupă, la egalitate de puncte cu formaţia CS Otopeni. Cele două grupări sunt despărţite însă de coşaverajul întâlnirilor directe, acesta fiind favorabil jucătorilor alb-roşii cu 68:44. Pe poziţia a treia se află Clubul Sportiv Şcolar 5 Bucureşti, team care a adunat cu două puncte mai puţin decât primele două clasate. Pe patru se situează Vilis, cu 11 puncte, ierarhia fiind închisă de Steaua Magic II Bucureşti, CS Voluntari şi de CSŞ Steaua. Primele patru echipe clasate din fiecare dintre cele patru grupe de calificare acced în grupele semifinale, acolo unde se va juca tot după sistemul "fiecare cu fiecare", etape săptămânale, însă doar partide tur.

Statistică Pentru a putea vedea toate rezultatele, clasamentele şi etapele rămase de disputat în cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet, accesaţi acest link. Echipa Baschet Club Star a fost repartizată în grupa a patra de calificare, în prima fază.

Meciul dintre echipele CS Otopeni şi Baschet Club Star a avut loc pe terenul primei formaţii şi a început mai bine pentru gazde, acestea reuşind să-şi impună ritmul în primele zece minute, atunci când au şi avut, constant, avantaj pe tabela de marcaj. La încheierea sfertului de debut, adversarii jucătorilor alb-roşii au fost în faţă cu un procentaj de o posesie, scor 7-5. În cel de-al doilea sfert însă, rolurile s-au schimbat. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au revenit, au egalat situaţia şi au preluat conducerea, chiar dacă amfitrionii au găsit răspuns, însă doar pe moment. La pauza mare am consemnat un ecart de trei puncte pentru Răzvan Minculescu şi pentru colegii săi, aceştia conducând cu 16-13. După reluare, profitând de apatia oaspeţilor, gruparea din Otopeni s-a distanţat decisiv.

Atacul oaspeţilor nu a mai funcţionat la fel de bine în sfertul al treilea, atunci când gazdele au bifat un interval de 13-8, diferenţă ce avea să fie una suficientă pentru desemnarea învingătoarei. Formaţia CS Otopeni a condus cu 26-24, după 30 de minute şi a debutat cu posesie în sfertul decisiv. Ultimele zece minute au fost şi cele mai echilibrate. Răzvan Minculescu şi Matei Toader au avut şansa, pe rând, de a întoparce rezultatul şi a aduce victoria în tabăra alb-roşiilor dar gazdele s-au apărat mai bine şi au câştigat, la limită, cu 32-31. Principalii marcatori ai echipei Baschet Club Star au fost Răzvan Minculescu şi Matei Toader, ambii cu câte 12 puncte trecute în cont, ajutaţi fiind de David Iancu, cu cinci puncte, şi de Adrian Cheeana cu un coş din acţiune. Etapa viitoare, a opta, Star va întâlni Steaua Magic II. 

În ultimul meci disputat de echipa Baschet Club Star în Campionatul Municipal masculin de minibaschet, jucătorii alb-roşii au învins formaţia Clubului Sportic Şcolar Steaua. Detalii aici...

Niciun comentariu: