sâmbătă, 1 februarie 2014

UNDER 14. Meci frumos la Ploieşti, scor 85-62

Livia Mariea (stânga) a evoluat perfect
Jucătoarele alb-roşii au disputat, sâmbătă, la Ploieşti, meciul restanţă din cadrul etapei a şaptea contând pentru seria I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu scorul de 85-62 în faţa formaţiei Clubului Sportiv Şcolar din localitate şi şi-au asigurat, matematic, cel puţin locul al treilea în grupă, indiferent de rezultatele disputelelor cu CSŞ Botoşani şi cu CŞŞ Târgovişte din ultimele două runde ale acestei grupe.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Amalia Cranta, Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Georgiana Ifrim şi Denisa Ţurcan au început partida ca titulare pentru echipa Baschet Club Star. Jucătoarele alb-roşii au intrat bine în meci şi au condus la jumătatea primei perioade la o diferenţă de o posesie, scor 14-12. Gazdele au egalat la 22 cu trei secunde înainte de finalul sfertului de debut însă Ruxandra Mihai a marcat un coş incredibil din jumătatea proprie şi şi-a adus colegele în avantaj cu 24-22. Oana Dima şi Roxana Mihai au colaborat excelent în următoarele zece minute, însă mici greşeli în defensiva oaspetelor au făcut ca adversarele să se apropie şi să egaleze situaţia pe tabela de marcaj. Maria Stratulat a finalizat pentru 40-38 însă gruparea din Ploieşti a egalat şi a preluat conducerea însă Roxana Mihai a transformat două aruncări libere şi a stabilit scorul pauzei la 43-43.

Info Iniţial, partida de sâmbătă ar fi trebuit să aibă loc pe data de 19 ianuarie, însă formaţia din Ploieşti a cerut amânarea acestei întâlniri deoarece au avut şapte sportive indisponibile. Detalii puteţi citi aici...

După reluare, fetele pregătite de Valentin Bâlă au dominat lupta sub panouri, acolo de unde Alexandra Ghiţă şi Oana Dima au adus 12 puncte în timp ce Ruxandra Mihai şi Georgiana Ifrim le-au completat cu alte nouă plus o acţiune finalizată de Livia Mariea pe contraatac. Cu un parţial de 23-8 în zece minute, echipa Baschet Club Star s-a distanţat la un ecart de 15 puncte pe tabelă, scor 66-51, după trei perioade de la primul angajament. Ultimul sfert a fost unul în care bucureştencele au încercat să-şi conserve avantajul pe care l-au obţinut până atunci, ceea ce au şi reuşit. Livia Mariea a realizat un meci foarte bun şi a adus alte puncte importante în ofensivă în timp ce Georgiana Ifrim şi Denisa Ţurcan au marcat şi ele. La capătul celor 40 de minute regulamentare, BC Star s-a impus cu scorul de 85-62.

Alexandra Ghiţă a terminat cu o nouă double double, 24 de puncte şi 12 recuperări, în timp ce Ruxandra Mihai a secundat-o cu 21 de puncte şi şapte pase decisive. Oana Dima a contribuit cu 14 puncte şi opt recuperări la succesul echipei sale în timp ce Livia Mariea a terminat cu opt puncte. La acestea adăugăm alte 14 puncte împărţite în mod egal de Roxana Mihai şi de Georgiana Ifrim. Denisa Ţurcan şi Maria Stratulat au finalizat fiecare câte o acţiune la capătul unei dispute destul de echilibrate în prima sa parte, unde am consemnat de nouă ori egalitatea şi şapte schimbări de lider pe tabelă. În urma acestui rezultat, după opt etape, Baschet Club Star a acumulat 14 puncte, cu unul mai puţin decât liderul seriei, Olimpia. Alb-roşiile vor mai întâlni pe CSŞ Botoşani, acasă, şi pe CSŞ Târgovişte.

În meciul tur, la Bucureşti, echipa Baschet Club Star a învins formaţia CSŞ Ploieşti cu scorul de 63-61, după prelungiri. Detalii aici...

Niciun comentariu: