sâmbătă, 1 martie 2014

BABYBASCHET. Prima victorie, cu BC Severin

Faza care a decis învingătoarea
Echipa Baschet Club Star a obţinut, sâmbătă, prima victorie în Campionatul Municipal feminin de babybaschet. Jucătoarele alb-roşii au câştigat meciul din etapa a noua, scor 14-12, în deplasare, contra formaţiei BC Severin. Bianca Butilică a realizat opt puncte, decisive în stabilirea învingătoarei, sportiva formaţiei pregătite de Valentin Bâlă punctând decisiv exact atunci când a fost nevoie. Disputa a fost una deosebit de echilibrată, egalitatea menţinându-se aproape constant pe tabela de marcaj, până spre final.

Gazdele de la BC Severin au început foarte bine meciul de pe teren propriu şi au condus, după două atacuri, cu 2-0. Replica echipei Baschet Club Star a venit prin Ana Stratulat, egalitatea consemnându-se mult timp din prima perioadă. A urmat o altă acţiune ofensivă reuşită de amfitrioane la care am adăugat doar un punct din partea jucătoarelor alb-roşii. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut de recuperat o lungime după primele zece minute, scor 3-4. Ana Radu şi Bianca Butilică au părut că nu au cum să fie stopate din drumul spre coş în cel de-al doilea sfert, acolo unde adversarele au replicat cu un coş din acţiune. Însă, la pauza mare, echipa Baschet Club Star s-a aflat în avantaj cu 9-6, pe fondul unei relaxări a oponentelor şi a câtorva aruncări libere ratate de acestea plus o mai bună defensivă pusă la punct de oaspete.

Statistică În partida tur, echipa Baschet Club Star a pierdut meciul de pe teren propriu cu formaţia BC Severin, tot la o diferenţă de două puncte, scor 7-9. În urma celor două meciuri directe, coşaverajul direct dintre cele două formaţii este unul egal, 21:21. Detalii puteţi citi aici...

Vanessa Preda a fost cea care a întors rezultatul meciului dintre echipele BC Severin şi Baschet Club Star. Gazdele au revenit pe tabelă, au egalat la 9-9, şi au părut că au puterea necesară pentru a-şi impune ritmul. Jucătoarea alb-roşiilor a finalizat de sub panou, după care a realizat o intercepţie din care Bianca Butilică a fost faultată pe aruncare, ceea ce a adus două puncte pentru oaspete, care au menţinut, după 30 de minute de la primul angajament, un avantaj de o lungime, scor 12-11. Ultima perioadă a fost una a ratărilor. Atât din partea gazdelor cât şi din cea a fetelor pregătite de Valentin Bâlă. Inexactităţile de la linia de libere, pasele greşite, nesincronizările de la finalizare şi de la recuperare au caracterizat finalul întâlnirii de sâmbătă, una în care BC Severin a realizat egalarea pe tabelă.

Cu 40 de secunde înainte de final, scorul a fost de 12-12. Cu o evoluţie mult sub aşteptări, cu multe ratări singură de sub panou, Ana Stratulat a înscris exact atunci când a fost nevoie pentru jucătoarele alb-roşii. Componenta echipei Baschet Club Star a punctat pentru 14-12, după care Vanessa Preda a realizat o intercepţie importantă exact pe ultima posesie. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au bifat, astfel, prima victorie în Campionatul Municipal feminin de babybaschet, după opt înfrângeri consecutive. Bianca Butilică a contribuit cu opt puncte pentru acest prim succes, Ana Stratulat a ajutat-o cu alte patru puncte iar Vanessa Preda a mai adăugat un nou coş din acţiune. Cu toate acestea, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu vor părăsi ultimul loc din clasament, fiind la un punct în spatele celor de la Severin.

Etapa viitoare, echipa Baschet Club Star va întâlni, în deplasare, formaţia Sportul Studenţesc Dan Dacian Bucureşti. În tur, adversarele s-au impus cu scorul de 30-12. Detalii aici...

Niciun comentariu: