duminică, 2 martie 2014

JUNIOARE III. Continuă victoriile în Municipal

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a ajuns la 11 victorii la rând în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei şi este pe primul loc în clasament cu maximum de puncte posibile, 22. Duminică, fetele pregătite de Valentin Bâlă au trecut, pe teren propriu, scor 54-3, de formaţia ICED, într-o partidă în care problema învingătoarei nu s-a pus la îndoială pe toată durata întâlnirii. Jucătoarele alb-roşii s-au desprins treptat până la un maximum de 51 de puncte diferenţă şi au încheiat disputa cu un coş realizat de Ruxandra Mihai.

Chiar dacă au intrat mai greu în meci, scor 11-2 după primul sfert, jucătoarele alb-roşii au revenit la timonă în următoarele zece minute, atunci când, în cea de-a doua perioadă, au realizat un parţial perfect, înscriind 19 puncte fără să primească vreunul. Fără Alexandra Ghiţă şi fără Oana Dima, uşor accidentate şi menajate de banca tehnică, amfitrioanele nu au avut, totuşi, probleme în a se impune în faţa adversarelor de duminică. După reluare, componentele echipei Baschet Club Star au continuat să se desprindă şi au ajuns până la 54-3, cu două minute înainte de finalul celui de-al treilea sfert, moment în care formaţia ICED s-a retras de pe teren, întâlnirea fiind omologată cu scorul din acel moment, de pe tabelă. Oaspetele au ales să facă acest lucru după ce o sportivă din lot a alunecat într-o zonă a sălii în care podeaua era umedă.

Statistică În partida tur, desfăşurată pe terenul formaţiei ICED, echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 86-6, într-o întâlnire în care tehnicienii alb-roşii nu le-au folosit pe Alexandra Ghiţă, Roxana Mihai, Ruxandra Mihai şi pe Amalia Cranta. Detalii despre acel joc citiţi aici...

Amalia Cranta şi Maria Bălăceanu au înscris fiecare câte un coş din acţiune şi au totalizat, împreună, patru puncte, cu unul mai mult decât au marcat toate sportivele din lotul oaspetelor. Ruxandra Mihai a fost principala realizatoare a jucătoarelor alb-roşii, căpitanul echipei Baschet Club Star având o double double, cu un total de 18 puncte, la care a mai adăugat zece intercepţii, cinci pase decisive şi trei capace. Roxana Mihai a bifat zece puncte în timp ce Lavinia Dinu a încheiat cu opt puncte. Livia Mariea a transformat o aruncare liberă plus alte două acţiuni marcate chiar de sub panou iar Ioana Stănescu a încheiat cu cinci puncte. Georgiana Ifrim a finalizat două contraatacuri şi a conturat cele 54 de puncte realizate de fetele pregătite de Valentin Bâlă în etapa a 11-a din Campionatul Municipal.

Echipa Baschet Club Star a rămas lider în Campionatul Municipal feminin de junioare trei cu maximum de puncte posibile acumulate, 22 din 11 etape. La două lungimi în spatele jucătoarelor alb-roşii se află formaţia Olimpia iar pe poziţia a treia se găseşte Sport For All, una dintre grupările care a impresionat plăcut în acest sezon la categoria rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001. Pe locul patru este Dan Dacian Sportul Studenţesc Bucureşti, team urmat, la un singur punct, de CSŞ 2 Bucureşti şi de CSŞ 6 Bucureşti. Ierarhia pe Capitală este închisă de CSŞ 4 Bucureşti şi de ICED, ultima fără nicio victorie trecută în cont. Etapa viitoare, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor evolua în deplasare, urmând să întâlnească pe Dan Dacian Sportul Studenţesc, cel mai probabil vineri, îaninte de plecarea spre Arad.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de echipa Baschet Club Star în acest sezon, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: