miercuri, 12 martie 2014

MINIBASCHET. Băieţii oscilează: 25-29 cu Vilis

Sursa foto: arhivă BC Star
După un parcurs perfect în prima parte a Campionatului Municipal masculin de minibaschet, atunci când au realizat şase victorii la rând în grupa a patra de calificare, în retur jucătorii alb-roşii par să nu-şi mai regăsească ritmul. Fără Răzvan Minculescu pe teren, care nu s-a mai prezentat la pregătire, doar cu David Iancu şi cu Matei Toader, singurii care încearcă din răsputeri să tragă echipa după ei, lotul Baschet Club Star nu mai este ceea ce a fost în tur. Dovadă şi eşecul de sâmbătă, din deplasare, cu formaţia Vilis, scor 25-29.

Evoluţiile jucătorilor alb-roşii au devenit oscilante în cea de-a doua parte a campionatului iar acest lucru a afectat oarecum şi locul din clasament al echipei Baschet Club Star. Dacă, după tur, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au condus în seria a patra de calificare cu maximum de puncte, 12, în retur nu s-a mai întâmplat acelaşi lucru. Mai mult, în afara înfrângerii cu Vilis, lotul masculin sub 12 ani al BC Star a mai pierdut şi cu formaţiile BC Otopeni şi CS Voluntari, team-uri pe care le-au depăşit în prima parte a acestui sezon. Singura victorie din partea a doua a întrecerii din Capitală a fost obţinută, pe teren propriu, cu Steaua Magic II Bucureşti, prea puţin pentru o echipă care a încheiat ca lider după şase runde. În aceste condiţii, Star are şanse, chiar dacă minime, să piardă accesul în fazele semifinale.

Statistică În partida tur, desfăşurată tot pe terenul formaţiei Vilis, în condiţiile în care echipa Baschet Club Star nu a avut absenţe în lot, echipa Baschet Club Star nu a avut probleme în a se impune. În noiembrie 2013, BC Star a trecut de Vilis cu 50-34. Detalii citiţi aici...

Meciul de sâmbătă, dintre Vilis şi Baschet Club Star, a fost unul în care gazdele au început foarte bine şi, după primul sfert, au condus la o diferenţă de nouă puncte, scor 12-3. David Iancu şi Matei Toader au încercat apoi să reducă diferenţa de pe tabela de marcaj şi au înscris ori de câte ori au putut, însă nici replica gazdelor nu a fost una sterilă. Cu toate acestea, jucătorii alb-roşii au realizat un parţial de 9-6, însă tot au fost conduşi la pauză cu 12-18. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au părut că au forţa să revină în joc, mai ales după ce, în perioada a treia, au evoluat destul de bine şi au câştigat-o cu 7-5, echivalentul a 23-19 pentru formaţia Vilis, după 30 de minute de la primul angajament. În ultimele zece minute, oaspeţii nu au mai putut să refacă deficitul pe care l-au avut de recuperat, scor 25-29.

După înfrângerea cu formaţia Vilis, echipa Baschet Club Star a adunat şapte victorii şi trei înfrângeri în grupa a patra din cadrul Campionatului Municipal de minibaschet. Cu toate acestea, după 11 runde disputate în competiţia din Capitală, jucătorii alb-roşii se află pe locul al doilea în serie, după formaţia BC Otopeni şi la egalitate de puncte cu CSŞ 5 Bucureşti, team-ul de pe locul trei, în faţa căreia băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au avantajul victoriei directe din tur. Pe poziţia a patra a ajuns Vilis iar pe cinci se află CS Voluntari, ambele la doar un punct în spatele BC Star, lupta pentru un loc la turneul semifinal complicându-se între aceste team-uri, toate cu şanse egale de a fi prezente în această fază a întrecerii. Ierarhia este închisă, în ordine, de Steaua Magic II Bucureşti şi de CSŞ Steaua.

Etapa viitoare, duminică, 16 martie, echipa Baschet Club Star va întâlni, în deplasare, pe CSŞ 5 Bucureşti. În tur, jucătorii alb-roşii s-au impus cu 29-24. Detalii aici...

Niciun comentariu: