duminică, 2 martie 2014

MINIBASCHET. Star a învins pe Raptors: 36-30

Sub panou, alb-roşiile au dominat
Jucătoarele alb-roşii au bifat o nouă victorie în cadrul Campionatului Municipal feminin de minibaschet şi sunt, matematic, calificate în fazele superioare ale acestei competiţii. Echipa Baschet Club Star a trecut, acasă, scor 36-30, de Raptors, consolidându-şi locul al treilea în cadrul seriei a doua din întrecerea de pe Capitală. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au şapte victorii din nouă posibile în disputa rezervată sportivelor născute în anii 2002-2003 şi chiar şi mai mici. Lider în grupă rămâne de CSŞ 2, team urmat de Dan Dacian.

Lavinia Dinu şi Amalia Cranta au combinat pentru un total de 24 de puncte împărţite în mod egal, în timp ce Ingrid Paraschiv şi-a ajutat colegele cu alte nouă puncte. La acestea se mai adaugă un coş marcat de Irina Carp, cele patru componente ale amfitrioanelor înscriind punctele necesare unei victorii care le aduce pe fetele pregătite de Valentin Bâlă în faza semifinală a Campionatului Municipal feminin de minibaschet, chiar dacă jucătoarele alb-roşii mai au de evoluat contra formaţiilor CSŞ 2 Bucureşti, Dan Dacian Sportul Studenţesc, Olimpia II Bucureşti şi cu Clubul Sportiv Şcolar 6 II Bucureşti. Punctele realizate până acum de echipa Baschet Club Star sunt suficiente pentru accesul în rundele superioare ale întrecerii din Capitală, una în care au drept de a evolua sportivele născute în anii 2002-2003 şi chiar şi mai mici.

Statistică În partida tur, fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus în faţa formaţiei Raptors la o diferenţă de 21 de puncte, scor 43-22. Echipa Baschet Club Star are două victorii directe în faţa adversarelor şi a totalizat, până acum, 14 puncte în seria a doua de calificare.

Componentele echipei Baschet Club Star au început destul de bine partida de sâmbătă, de pe teren propriu, contra formaţiei Raptors şi au condus cu 6-2, după patru minute. Cu toate acestea, adversarele au revenit în meci şi s-au apropiat la o singură lungime la finalul sfertului de debut, scor 11-10. Lavinia Dinu, Amalia Cranta şi Ingrid Paraschiv a realizat un interval foarte bun în perioada a doua şi au marcat 14 puncte faţă de doar opt primite, echivalentul a 25-18, ecart oarecum liniştitor înainte de intrarea la cabine. În partea a doua a disputei cu Raptors, amfitrioanele s-au pripit la finalizare şi nu au mai avut clarviziunea din debut, astfel că oaspetele au redus cu trei puncte deficitul de la mijlocul jocului, atunci când Lavinia Dinu şi colegele sale au rămas în avantaj pe tabela de marcaj la trei posesii, scor 32-28.

În ultimul sfert, fetele pregătite de Valentin Bâlă au aşezat acţiunile ofensive şi au efectuat atacuri poziţionale, însă multe dintre acestea nu au fost finalizate, acelaşi lucru întâmplându-se şi la adversare. Profitând de inexactităţile din tabăra celor de la Raptors, componentele echipei Baschet Club Star au menţinut aceeaşi diferenţă pe tabelă şi au închis întâlnirea la 36-30. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii au rămas pe poziţia a treia în seria a doua de calificare, la două puncte în spatele CSŞ 2 Bucureşti la unul singur sub formaţia Dan Dacian Sportul Studenţesc. BC Star se află înaintea celor de la Olimpia II Bucureşti, Raptors, CET Govora şi CSŞ 6 II Bucureşti, având duble victorii directe cu ultimele trei clasate, lucru care le asigură accesul în penultimul act al Campionatului Municipal.

Pentru a putea vizualiza toate rezultatele şi clasamentele din cadrul Campionatului Municipal feminin de minibaschet, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: