duminică, 23 martie 2014

UNDER 14. BC Star - Braşovia Braşov 105-16

Lupta sub panouri a fost inegală
Echipa Baschet Club Star a bifat cea de-a doua victorie consecutivă în seria semifinală J din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Jucătoarele alb-roşii au trecut, duminică, pe teren propriu, scor 105-16, de formaţia CSŞ Braşovia Braşov, într-un meci care a contat pentru etapa a patra a competiţiei rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă se află pe locul trei în grupă, după LPS Arad şi Olimpia.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Alexandra Ghiţă nu a avut probleme în spaţiul de trei secunde, acolo de unde a adus 29 de puncte, pivotul alb-roşiilor contribunind şi cu alte 14 recuperări, trei intercepţii şi patru capace. Ruxandra Mihai şi-a coordonat perfect colegele în această partidă şi a înscris 22 de puncte plus alte 11 pase decisive. Roxana Mihai a fost cea de-a trei sportivă din lotul gazdelor care a trecut de graniţa celor 20 de puncte, nouarul amfitrioanelor realizând 21 de puncte. Oana Dima a plusat cu alte 11 puncte iar Livia Mariea a terminat cu zece, în timp ce Lavinia Dinu şi Amalia Cranta şi-au împărţit, în mod egal, opt puncte. Georgiana Ifrim şi Denisa Ţurcan au finalizat câte o acţiune ofensivă pentru un total de 105 puncte trecute pe foaia de arbitraj de echipa Baschet Club Star, amfitrioanele fiind net superioare adversarelor.

Statistică În istoria întâlnirilor directe, echipa Baschet Club Star a mai întâlnit formaţia CSŞ Braşovia Braşov în martie 2010, atunci când jucătoarele alb-roşii au învins, cu scorul de 67-39, într-o dispută care a avut loc, la acea dată, în Campionatul Naţional feminin Under 15. 

Gruparea din Capitală a dominat, încă din primul minut, meciul de duminică, contra formaţiei CSŞ Braşovia Braşov. Jucătoarele alb-roşii s-au desprins rapid pe tabela de marcaj şi au reuşit să-şi mărească aproape de fiecare dată diferenţa, până la 28-8, în minutul zece. Cel de-al doilea sfert a consemnat un nou parţial adjudecat de echipa Baschet Club Star, la un ecart de 23 de puncte, scor 25-2, astfel că, la pauza mare, am consemnat un avans de 43 de puncte pentru amfitrioane, scor 53-10. După reluare, gazdele au continuat să-şi impună ritmul iar "cinci"-ul de bază al bucureştencelor a marcat aproape de fiecare dată din spaţiul de trei secunde, lucru care a făcut ca scorul să devină 74-15, după 30 de minute. Până la final, BC Star a majorat avansul şi a închis tabela pentru 105-16.

După un început ezitant în seria semifinală J a Campionatului Naţional feminin Under 14, componentele echipei Baschet Club Star şi-au revenit în ultimele două etape şi au bifat tot atâtea victorii după patru runde. Cu şase puncte acumulate, jucătoarele alb-roşii sunt la un pas în spatele primelor două clasate în serie, LPS Arad şi Olimpia Bucureşti, ambele fiind neînvinse până acum. Pe poziţia a patra în grupă se află Phoenix Constanţa iar Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea ocupă treapta a cincea. Ierarhia este închisă de CSŞ Braşovia Braşov, fără nicio victorie până acum. Etapa viitoare, echipa Baschet Club Star se va deplasa la Oradea pentru, poate, cel mai important meci din turul fazei semifinale, un succes în Ardeal fiind echivalent, practic, cu o calificare la turneul final al acestei competiţii. 

În runda precedentă, echipa Baschet Club Star a trecut, în deplasare, de formaţia Phoenix Constanţa, după un meci disputat. Detalii aici...

Niciun comentariu: