luni, 17 martie 2014

UNDER 14. Star a câştigat la Constanţa, scor 80-63

Ruxandra Mihai (roşu) a jucat perfect
După două etape în care jucătoarele alb-roşii nu au avut şansa să se impună, echipa Baschet Club Star a reputat, duminică, la Constanţa, prima victorie din cadrul grupei semifinale J a Campionatului Naţional feminin Under 14. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus în faţa formaţiei Phoenix, scor 80-63, într-o dispută din cadrul rundei a treia. În urma acestui rezultat, bucureştencele au urcat pe locul al treilea, după LPS Arad şi după Olimpia, ambele neînvinse până acum în această fază, la Under 14.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După ce etapa trecută au pierdut greu cu Olimpia, după o prelungiri, scor 56-57, componentele formaţiei Phoenix Constanţa au intrat foarte motivate, duminică, pe teren propriu, în disputa cu echipa Baschet Club Star. Gazdele au deschis scorul destul de rapid însă Ruxandra Mihai a adus patru puncte la rând pentru alb-roşii. Adversarele au replicat şi au egalat, însă bucureştencele au revenit în faţă. Tot Ruxandra Mihai a plusat cu un coş cu fault, liberă transformată, astfel că, după zece minute, tabela a indicat 11-10 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Sfertul al doilea a fost dominat tactic de amfitrioane, acestea apărându-se foarte bine, mai ales la Roxana Mihai şi la Alexandra Ghiţă. În aceste condiţii, la pauză, team-ul de pe Litoral a avut un avans de patru puncte, tabela indicând scorul de 29-25.

Statistică În urmă cu o etapă, echipa Baschet Club Star a evoluat, tot în deplasare, la Arad, acolo unde jucătoarele alb-roşii au cedat întâlnirea la o diferenţă de nouă puncte, scor 57-66, după ce au fost conduse şi cu un ecart de 22 de puncte. Detalii şi galerie foto puteţi vedea aici...

După pauză, oaspetele au ieşit mult mai motivate de la vestiare şi au început cu un parţial de 9-5, egalând situaţia pe tabelă, scor 34-34. Roxana Mihai a interceptat o minge la centrul terenului şi a pasat decisiv pentru Alexandra Ghiţă, ultima finalizând pentru 36-34, aceasta fiind şi prima dată când bucureştencele s-au aflat în avantaj în sfertul trei. Ruxandra Mihai, cu două intercepţii la rând, a plusat cu alte patru puncte, lucru care a făcut ca banca tehnică a gazdelor să solicite timp de odihnă. Chiar şi aşa, după 30 de minute, echipa Baschet Club Star a condus cu 52-39. Fără Oana Dima, care a acumulat cinci greşeli personale, şi fără Georgiana Ifrim, ultima suferind o entorsă, Livia Mariea a fost cea care a ieşit la rampă cu un procentaj perfect la libere, cinci din cinci, exact atunci când a fost nevoie.

În ultimele zece minute ale întâlnirii, Ruxandra Mihai şi colegele sale au mărit timpul de atac până la limita celor 24 de secunde, astfel că diferenţa pe care echipa Baschet Club Star a avut-o la debutul perioadei decisive s-a menţinut şi chiar majorat pe parcurs. Alexandra Ghiţă a închis tabela la 80-63 pentru alb-roşii, rezultat care aduce fetelor pregătite de Valentin Bâlă locul trei în serie, la două puncte în spatele formaţiilor LPS Arad şi Olimpia, care se află, în această ordine, pe primele două locuri. Baschet Club Star se situează în faţa grupărilor Phoenix Constanţa, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea şi Braşovia Braşov. În partida de la Constanţa, Alexandra Ghiţă a marcat 27 de puncte iar Ruxandra Mihai 24 de puncte, la care mai adăugăm un număr de 15 puncte venite pe mâna Roxanei Mihai.

În prima etapă din cadrul seriei semifinale J, echipa Baschet Club Star a pierdut meciul de pe teren propriu cu formaţia Olimpia. Detalii aici...

Niciun comentariu: