duminică, 2 martie 2014

UNDER 14. Meci slab, cu Olimpia, scor 49-63

Alb-roşiile au ratat enorm de sub panou
În prima etapă din cadrul turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 14, seria J, echipa Baschet Club Star a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 49-63, meciul contra formaţiei Olimpia Bucureşti. Jucătoarele alb-roşii nu au evoluat aşa cum ar fi trebuit decât pe finalul unei dispute pe care oaspetele au dominat-o încă din debutul acesteia. LPS Arad şi Phoenix Constanţa au bifat şi ele victorii în runda inaugurală în faţa celor de la Braşovia Braşov şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea.

În această fază a Campionatului Naţional feminin Under 14 au mai rămas 12 echipe, împărţite în două grupe a câte şase formaţii fiecare, primele patru cluburi din fiecare serie urmând să-şi adjudece un loc la turneul final din perioada 2-8 iunie. Jucătoarele alb-roşii au parte de cinci adversare deosebit de puternice, acestea fiind LPS Arad şi Olimpia, team-uri care sunt favorite la cucerirea unei medalii, dar şi Phoenix Constanţa, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea şi Braşovia Braşov. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au nevoie de cel puţin cinci victorii pentru a-şi asigura prezenţa la ultimul act, acolo unde se va da şi lupta pentru locurile fruntaşe şi pentru desemnarea campioanei. După eşecul de duminică, din faţa formaţiei Olimpia, traseul Ruxandrei Mihai şi a colegelor sale devine unul şi mai dificil pentru rundele viitoare.

Statistică Echipa Baschet Club Star a învins formaţia Olimpia Bucureşti în faza de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14, cu scorul de 83-82, după prelungiri. Jucătoarele alb-roşii au revenit, atunci, de la un deficit de 22 de puncte şi s-au impus pe final.

Componentele echipei Baschet Club Star au început partida cu formaţia Olimpia, de duminică, de pe teren propriu, cu un deficit de două puncte. Au venit apoi trei puncte la rând pe mâna Oanei Dima şi a Ruxandrei Mihai iar gazdele s-au aflat în avantaj pentru o scurtă perioadă deoarece răspunsul adversarelor a fost unul promt, cu un parţial de 5-0. Jucătoarele alb-roşii s-au văzut conduse cu 11-19 după zece minute şi au încercat, în sfertul al doilea, să recupereze acest dezavantaj. Roxana Mihai şi Alexandra Ghiţă au combinat pentru patru puncte la rând şi au dat impresia că pot readuce amfitrioanele în meci. Nu a fost însă aşa pentru că ofensiva grupării din Şoşeaua Iancului a funcţionat perfect şi a plusat cu alte şapte puncte peste cele opt din prima perioadă, astfel că, la pauză, a fost 42-27 pentru Olimpia.

Timp de 34 de minute, oaspetele nu au avut nicio problemă în a-şi impune ritmul. Componentele echipei Olimpia au evoluat peste adversare şi au condus fără probleme pe tabelă, disntanţându-se până la 61-39. În ultimele şase minute, gazdele s-au trezit din pumni şi au arătat un alt joc, total diferit faţă de cel de până atunci. Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Roxana Mihai, Oana Dima şi Georgiana Ifrim au realizat un parţial de 10-2, însă a fost mult prea târziu. Olimpia s-a impus cu 63-49 şi a plecat cu două puncte importante de pe terenul echipei Baschet Club Star. Alexandra Ghiţă a înscris 23 de puncte iar Oana Dima şi Ruxandra Mihai au avut câte nouă puncte fiecare. Etapa viitoare, fetele pregătite de Valentin Bâlă se vor deplasa la Arad, acolo unde vor întâlni pe LPS, favorita la medaliile de aur.  

Pentru a vedea componenţa grupelor semifinale, clasamentele şi meciurile complete din această fază a Campionatului Naţional feminin Under 14, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: