duminică, 18 mai 2014

BABYBASCHET. Meci de infarct: 14-16 cu CSŞ 2

Fetele au fost la un pas de victorie
Lotul feminin sub zece ani al echipei Baschet Club Star a pierdut, duminică, scor 14-16, după două reprize de prelungiri, partida cu formaţia CSŞ 2 Bucureşti. Întâlnirea a avut loc în deplasare iar la finalul timpului regulamentar de joc scorul a fost egal, 13-13. Vanessa Preda a avut şansa de a aduce victoria alb-roşiilor însă a ratat cu 15 secunde înainte de sirenă, moment în care adversarele aveau deja un punct în plus pe tabelă. Disputa a contat pentru etapa a doua a turneului final, grupa valorică B, a Campionatului Municipal feminin de babybaschet.

Ana Stratulat a fost, din nou, cea mai bună jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star. Componenta alb-roşiilor a marcat 11 puncte, cele mai multe realizate de o sportivă în acest meci. Bianca Butilică, Ioana Carp şi Vanessa Preda au avut trei puncte împărţite în mod egal, fiecare dintre ele reuşind să transforme câte o aruncare liberă din cele două de care au beneficiat. Fără Claudia Ilie şi fără Ana Maria Radu, lotul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă nu a mai avut aceeaşi prospeţime în atac iar dezavantajul taliei s-a cunoscut în spaţiul de trei secunde, acolo de unde adversarele au finalizat cel mai des. Ana Stratulat şi colegele sale au avut zece "libere" însă şapte dintre acestea le-au ratat, astfel că diferenţa s-a făcut şi la acest capitol. Chiar dacă au compensat în ofensivă, apărarea oaspetelor a clacat pe final, din păcate.

Statistică Etapa trecută, echipa Baschet Club Star nu a disputat meciul cu formaţia Vilis, de pe teren propriu, deoarece adversarele nu s-au prezentat. Întâlnirea a fost omologată cu scorul de 20-0 în favoarea jucătoarelor alb-roşii, care au ajuns doar la cea de-a doua victorie.

Bianca Butilică şi Ana Stratulat au marcat primele trei puncte pentru echipa Baschet Club Star în meciul de duminică, din deplasare, în faţa formaţiei CSŞ 2 Bucureşti. După zece minute, jucătoarele alb-roşii au avut 3-2 şi au mărit diferenţa la încă o posesie, după ce Ana Stratulat a finalizat o pasă primită de la Vanessa Preda. La jumătatea întâlnirii, oaspetele au rămas în avantaj şi au condus cu 7-4, ecart ce putea fi mai mic dacă advesarele ar fi valorificat toate aruncările libere de care au beneficiat. După pauză, fetele pregătite de Valentin Bâlă au continuat să rămână aproape de gazde şi au menţinut constantă diferenţa de trei puncte consemnată la jumătatea întâlnirii. În minutul 30 scorul a fost de 11-8 pentru Ana Stratulat şi colegele sale, acestea având chiar prima şansă la o posibilă victorie în faţa CSŞ 2.

La scorul de 13-12 pentru alb-roşii, o jucătoare a echipei adverse a aruncat dezechilibrată la coş şi a fost faultată de Vanessa Preda. A fost ultima fază a întâlnirii, iar arbitrii au acordat, corect, două aruncări libere, una dintre aceasta fiind marcată. La 13-13 s-a trecut la prima perioadă suprimentară, acolo unde roata s-a inversat. Gazdele au condus iar Ioana Carp a fost trimisă la linia de "libere" pe final, atunci când sportiva echipei Baschet Club Star le-a dat colegelor sale o nouă şansă, finalizând pentru 14-14. În cea de-a doua repriză de prelungiri, amfitrioanele s-au impus cu 2-0, echivalentul a 16-14 pe tabelă şi au câştigat întâlnirea la mare luptă. Ana Stratulat şi Vanessa Preda ar fi putut să schimbe soarta întâlnirii însă ambele nu au putut să înscrie într-un final tensionat, mai ales la această categorie, U 10.

Singura victorie din sezonul regulat a echipei Baschet Club Star a fost obţinută, în deplasare, pe terenul celor de la BC Severin. Detalii aici...

Niciun comentariu: