sâmbătă, 31 mai 2014

MINIBASCHET. Luptă aprigă în faza semifinală

Jucătorii alb-roşii au fost combativi
După ce a pierdut primele două partide din seria semifinală I a Campionatului Municipal masculin de mininbaschet, 31-43 cu Playball şi 26-69 cu Dan Dacian 1 Bucureşti, echipa Baschet Club Star a reintrat în lupta pentru calificarea la turneul final, pe Capitală. Jucătorii alb-roşii au câştigat, sâmbătă, disputele cu formaţiile CS Voluntari, scor 57-49, şi cu Dan Dacian 2 Bucureşti, scor 54-26. În urma acestor rezultate, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au urcat pe locul doi în grupă, în spatele Dan Dacian 1.

Patru echipe au şanse egale de a bifa o prezenţă în turneul final, însă doar două vor ajunge în această fază a competiţiei. După patru etape disputate în seria semifinală I, formaţiile Baschet Club Star, Laguna 1 Bucureşti, Dan Dacian 2 Bucureşti şi Playball se află la egalitate perfectă de puncte, şase. Disputele din ultima rundă, unde alb-roşii vor întâlni pe Laguna, se anunţă decisive pentru prezenţa în ultimul act. Mai mult, Răzvan Minculescu şi colegii săi beneficiază de avantajul coşaverajului în cazul egalităţii de puncte în faţa celor de la Dan Dacian 2 Bucureşti şi de la Playball. Prima grupare va evolua contra CS Voluntari iar cea de-a doua va întâlni liderul Dan Dacian 1 Bucureşti. În funcţie de jocul rezultatelor, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică pot ajunge până în primele şase team-uri din Bucureşti.

Statistică În ultimul meci disputat în faza de calificare, echipa Baschet Club Star s-a impus, scor 40-27, în faţa formaţiei Steaua Bucureşti. Partida a fost dominată fără probleme de alb-roşii, care s-au desprins încă de la începutul acelei dispute, pe tabelă. Detalii puteţi citi aici...

Cu trei jucători care au marcat cel puțin 11 puncte, echipa Baschet Club Star și-a trecut în cont prima victorie din seria semifinală I a Campionatului Muncipal de minibaschet masculin, după ce alb-roşii au dispus cu scorul de 57-49 de CS Voluntari. Răzvan Minculescu a încheiat cu 18 puncte, Matei Toader cu 14 puncte iar Eduard Harabagiu a adăugat 11 puncte pentru succesul băieţilor pregătiţi de Orlando Butilică şi de Valentin Bâlă. Întâlnirea a fost foarte echilibrată în prima sa parte, atunci când niciuna dintre cele două grupări nu a putut să se desprindă pe tabelă, adversarii având la pauza mare 25-21. În sfertul al treilea, Răzvan Minculescu, Eduard Harabagiu, Matei Toader, Vlad Bălăşoiu şi Daniel Adam au bifat un parţial de 17 puncte avans, scor 28-11, acesta fiind unul decisiv pentru victoria cu 57-49.

După un meci cu cinci schimbări de lider şi cu trei egalităţi pe tabela de marcaj, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă, scor 54-26, în partida cu formaţia Dan Dacian 2 Bucureşti. Răzvan Minculescu a încheiat cu 29 de puncte, Vlad Bălăşoiu a adăugat alte 12 puncte iar Matei Toader două coşuri şi două aruncări libere transformate. Eduard Harabagiu a plusat cu şase pase decisive şi trei intercepţii iar Daniel Adam a dominat lupta sub panouri. După 12-12, în minutul zece, jucătorii alb-roşii au condus cu 25-19 la pauza mare şi s-au desprins, apoi, la un ecart de 16 puncte, scor 40-24, la capătul celui de-al treilea sfert. Spre final, cu Adrian Cheeana şi cu Alexandru Cişmaşu pe lista marcatorilor, componenţii echipei Baschet Club Star s-au impus la o diferenţă de 28 de puncte şi speră la turneul final.

Toate rezultatele echipelor Baschet Club Star pot fi accesate aici...

Niciun comentariu: