miercuri, 26 martie 2014

MINIBASCHET. Băieţii au învins Steaua: 40-27

Răzvan Minculescu a înscris de peste tot
Cu Răzvan Minculescu revenit în lotul echipei Baschet Club Star, jucătorii alb-roşii nu au avut prea mari probleme în a se impune în meciul de duminică, de pe teren propriu, scor 40-27, în faţa formaţiei CSŞ Steaua. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au încheiat faza de calificare din cadrul seriei a patra a Campionatului Municipal masculin de minibaschet pe locul patru în serie, cu opt victorii şi patru înfrângeri şi aşteaptă jocul rezultatelor pentru a spera la accesul în runda semifinală a întrecerii.

REZULTAT ÎN MECIUL TUR:
BC STAR - CSŞ STEAUA 45-27

Lider în seria a patra de calificare din cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet este formaţia CSŞ 5 Bucureşti, grupare urmată, în ordine, de BC Otopeni şi de Vilis, ultimul team fiind la egalitate de puncte cu echipa Baschet Club Star, însă departajate de coşaveraj. Pentru a putea spera la poziţia a treia în clasament, cea care asigură accesul în faza semifinală, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică speră ca Vilis să facă un pas greşit în faţa celor de la Voluntari, rezultat care ar asigura prezenţa jucătorilor alb-roşii în penultimul act, indiferent de ce se va mai întâmpla în ultima etapă, cea în care echipa Baschet Club Star nu va evolua deoarece are zi liberă, conform programului. Steaua Magic II Bucureşti şi CSŞ Steaua vor ocupa, în această ordine, ultimele două poziţii în ierarhia grupei.

Statistică Echipa Baschet Club Star a pornit excelent în faza de calificare a Campionatului Municipaş de minibaschet masculin, acolo unde a câştigat toate cele şase meciuri disputate în tur, în grupa a patra. În retur, alb-roşii au evoluat slab şi au câştigat doar două jocuri.

Cu patru puncte consecutive, Răzvan Minculescu a deschis seria coşurilor în meciul de duminică, dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Steaua, întâlnire desfăşurată pe terenul primei formaţii. Gazdele au continuat să-şi mărească ecartul şi au ajuns să conducă la o diferenţă de 12 puncte, scor 15-3, după prima perioadă. Matei Toader, Daniel Adam şi Antonio Sotir au dominat spaţiul de trei secunde în sfertul al doilea, astfel că amfitrionii au realizat un parţial de 14-10, echivalentul al 29-13 la pauza mare. După reluare, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au avut un start mai ezitant, pierzând trei puncte din cele 16 pe care le-au avut în faţă în prima jumătate a disputei cu CSŞ Steaua, însă acestea au fost sufieciente pentru ca echipa Baschet Club Star să se impună la un ecart liniştitor în final, 40-27.

Fără David Iancu şi fără Dragoş Toma în lot, absenţi din motive personale, jucătorii alb-roşii au avut puterea să treacă peste lipsa colegilor lor şi să menţină un ritm constant în partida contra formaţiei CSŞ Steaua. Răzvan Minculescu a marcat 20 din cele 40 de puncte ale învingătorilor fiind, de departe, omul care a stabilit învingătoarea acestui meci. Daniel Adam a terminat disputa cu şase puncte trecute în cont, în timp ce Matei Toader şi Vlad Bălăşoiu şi-au trecut în cont câte patru puncte fiecare. Matei Şohan, Alexandru Cişmaşu şi Antonio Sotir au contribuit şi ei cu câte un coş din acţiune pentru succesul echipei Baschet Club Star, scor 40-27. În perioada 29-30 martie, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au etapă liberă şi vor aştepta să vadă dacă au liber către semifinalele competiţiei din Capitală.

Într-un alt meci din cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet, echipa Baschet Club Star a pierdut jocul disputat în deplasare cu formaţia CSŞ 5 Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: