duminică, 4 mai 2014

UNDER 14. Calificare cu Phoenix Constanţa: 73-50

Alexandra Ghiţă a dominat sub panou
Cu două jucătoare în double double, Alexandra Ghiţă având 24 de puncte şi 14 recuperări iar Ruxandra Mihai cu 17 puncte şi zece pase decisive, echipa Baschet Club Star s-a impus, duminică, scor 73-50, în faţa formaţiei Phoenix Constanţa. Partida a contat pentru etapa a opta din cadrul seriei semifinale J a Campionatului Naţional feminin Under 14 iar acest succes le-a asigurat, matematic, fetelor pregătite de Valentin Bâlă accesul la turneul final din 2-8 iunie, acolo unde vor ajunge cele mai bune opt cluburi din ţară.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După opt etape disputate în seria semifinală J, echipa Baschet Club Star ocupă locul al treilea în grupă, după liderul LPS Arad, cu maximum de puncte, 16, şi la două lungimi în spatele celor de la Olimpia Bucureşti. Indiferent de rezultatele din ultimele două runde, unde vor întâlni pe Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea, pe teren propriu, şi pe CSŞ Braşovia Braşov, în deplasare, alb-roşiile nu mai pot pierde treapta a treia deoarece au două victorii directe în faţa celor de la Phoenix Constanţa, ultima formaţie fiind în luptă directă cu team-ul din Oradea pentru accesul la turneul final. Singurul club care nu mai are nicio şansă să ajungă în ultimul act este Braşovia, echipă care nu a câştigat nicio partidă în această fază a competiţiei, cea rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici.

Statistică În partida tur, desfăşurată pe 16 martie 2014 la Constanţa, echipa Baschet Club Star s-a impus, în deplasare, în faţa formaţiei Phoenix, la o diferenţă de 17 puncte, scor 80-63. Alexandra Ghiţă, cu 27 de puncte, şi Ruxandra Mihai, cu 24 de puncte trecute în cont, au fost cele mai bune jucătoare de pe teren. Detalii puteţi citi aici...

Meciul de duminică, dintre echipele Baschet Club Star şi Phoenix Constanţa a început cu gazdele la timonă, jucătoarele alb-roşii reuşind să conducă cu 8-2, după cinci minute. Adversarele au revenit şi au egalat în minutul zece, atunci când am consemnat scorul de 13-13. Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Denisa Ţurcan şi Lavinia Dinu au suprins defensiva oaspetelor în cea de-a doua perioadă, atunci când amfitrioanele au realizat un parţial de 21-10, echivalentul a 34-23 la pauza mare. După reluare, Oana Dima şi Alexandra Ghiţă au fost imbatabile sub panou, Maria Topîrceanu şi Georgiana Ifrim au evoluat foarte bine iar lista marcatoarelor fetelor pregătite de Valentin Bâlă s-a mărit, lucru care s-a văzut şi în teren, acolo unde bucureştencele s-au distanţat la 14 puncte avans, 53-39 după 30 de minute.

În ultimul sfert, jucătoarele alb-roşii au continuat să-şi mărească ecartul şi să-şi impună ritmul. Până la final au mai evoluat şi Lavinia Dinu, Denisa Ţurcan şi Livia Mariea, banca tehnică a gazdelor profitând de faptul că a avut la dispoziţie o rotaţie mai mare. Echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 73-50 şi a bifat cea de-a patra victorie din opt posibile în seria semifinală J. Amfitrioanele au avut un procentaj de 45% de la linia de aruncări libere, cu 17 marcate din 37 posibile. Alexandra Ghiţă a avut 24 de puncte, Ruxandra Mihai a încheiat cu 17 puncte iar Oana Dima a plusat cu alte 13 puncte. Roxana Mihai a terminat cu şapte puncte, în timp ce Livia Mariea şi Georgiana Ifrim şi-au împărţit, în mod egal, opt puncte. Maria Topîrceanu şi Denisa Ţurcan au finalizat fiecare câte o acţiune individuală.

Echipele Baschet Club Star şi Phoenix Constanţa s-au mai întâlnit, de două ori, în presezon, atunci când alb-roşiile s-au impus în deplasare. Detalii aici...

Niciun comentariu: