sâmbătă, 10 mai 2014

UNDER 14. Victorie la limită cu Oradea, scor 60-58

Alb-roşiile au marcat şi de sub panouri
Lavinia Dinu şi Amalia Cranta au făcut un meci superb, vineri, contra formaţiei Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea şi au suplinit destul de bine absenţele Ruxandrei Mihai şi a Roxanei Mihai, ambele accidentate. Chiar dacă a evoluat cu dureri la picior, după o recidivă la o entorsă, Alexandra Ghiţă şi-a făcut treaba şi a înscris 19 puncte, exact cât a marcat şi Oana Dima. Echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 60-58 într-o partidă din etapa a noua a seriei semifinale J din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14.

Cu Ruxandra Mihai în tribune, căpitanul alb-roşiilor având piciorul în ghips, şi cu Roxana Mihai doar patru minute petrecute pe teren, echipa Baschet Club Star a părut că nu poate face faţă adversarei din Oradea, mai ales după ce, în sfertul trei, nici Alexandra Ghiţă nu a mai putut să rămână pe teren. Oaspetele s-au distanţat până la 52-41, cu cinci minute înainte de final, lucru care le-a făcut favorite la victorie. Oana Dima şi Livia Mariea au întors însă soarta unei partide care, la un moment dat, a părut închisă şi amfitrioanele au bifat pentru 60-58, graţie a două aruncări libere transformate de Livia Mariea, cea care a adus victoria formaţiei pregătite de Valentin Bâlă. Ardelencele au avut şansa de a ajunge în prelungiri, însă Lavinia Dinu s-a apărat fără greşeală.

Galerie foto Partida dintre echipele Baschet Club Star şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea a avut loc vineri în sala de educaţiei fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, arenă în care jucătoarele alb-roşii dispută meciurile de acasă. Vedeţi aici imagini...

Denisa Ţurcan şi Alexandra Ghiţă, de două ori, au finalizat pentru un debut excelent al gazdelor, echipa Baschet Club Star având 6-0 în mai puţin de două minute. Formaţia din Oradea a revenit şi s-a apropiat la 11-10, însă Oana Dima, excelent servită de Roxana Mihai, a plusat cu două coşuri. Prima perioadă s-a încheiat cu scorul de 22-17 pentru jucătoarele alb-roşii. Sfertul al doilea a fost unul în care fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au avut soluţii, lucru ce a permis adversarelor să se distanţeze. Lavinia Dinu şi Amalia Cranta şi-au readus colegele în meci, după o prestaţie superbă, fără îndoială cea mai bună de până acum. Chiar şi aşa, la pauză am consemnat 35-34 pentru ardelence. După reluare, amfitrioanele au ratat destul de mult, astfel că vizitatoarele au profitat de greşelile din tabăra bucureştencelor.

Fără Alexandra Ghiţă pe teren, formaţia Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea a condus pe toată durata celui de-al treilea sfert şi a luat o opţiune serioasă la victorie, în minutul 35, atunci când a avut 11 puncte, scor 52-41. Din acest moment, câteva schimbări în tactica defensivă a gazdelor au făcut ca partida să devină mult mai animată. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au realizat un parţial de 10-2 şi au egalat la 58, cu 35 de secunde înainte de final. Livia Mariea a transformat cu sânge rece două aruncări libere şi a închis tabela la 60-58 pentru echipa Baschet Club Star. Alexandra Ghiţă a avut 19 puncte, 11 recuperări şi cinci capace iar Oana Dima a terminat tot cu 19 puncte. Fetele pregătite de Valentin Bâlă nu mai pot pierde calificarea şi locul al treilea în serie, după LPS Arad şi Olimpia.

Etapa trecută, echipa Baschet Club Star a câştigat meciul cu formaţia Phoenix Constanţa cu scorul de 73-50. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: