vineri, 6 iunie 2014

UNDER 14. BC Star - CSŞ Târgovişte 67-45

Jucătoarele alb-roşii au jucat excelent
După un meci superb, în care au avut nevoie de o victorie la cel puţin 17 puncte diferenţă pentru a se califica în semifinalele Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarele alb-roşii au bifat un succes la un ecart de 22 de puncte, scor 67-45, în faţa formaţiei CSŞ Târgovişte. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au ajuns între primele patru team-uri din România la categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici.

VEDEŢI AICI REZUMATUL

Chiar dacă au pierdut primele două meciuri din seria finală L, fetele pregătite de Valentin Bâlă au reintrat în lupta pentru un loc în semifinale în urma succesului formaţiei CSŞ Târgovişte în faţa CSŞ Ploieşti, coroborat cu eşecul ultimei grupări în faţa liderului LPS Arad. Singura condiţie pentru ca echipa Baschet Club Star să ajungă în penultimul act a fost ca Ruxandra Mihai şi colegele sale să se impună la un avans de cel puţin 17 puncte. Cu un moral excelent şi cu o motivaţie puternică, bucureştencele au început partida perfect şi au condus cu scorul de 18-12 în minutul zece, Oana Dima, Roxana Mihai şi Georgiana Ifrim remarcându-se la debut iar Ana Stănescu a realizat un joc foarte bun. Alexandra Ghiţă şi Ruxandra Mihai au combinat pentru 24 de puncte în plus la statistica team-ului din Capitală, astfel că, la pauză, scorul a fost 42-26.

Statistică Fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus şi la o diferenţă de 25 de puncte în partida cu formaţia CSŞ Târgovişte, unde am consemnat doar trei situaţii de egalitate. Mai mult, alb-roşiile au reuşit să marcheze, în sfertul al doilea, zece puncte consecutiv. Detalii aici...

După reluare, componentele echipei Baschet Club Star au continuat să-şi mărească avantajul, chiar dacă au aşezat atacurile. Alexandra Ghiţă, Roxana Mihai, Oana Dima şi Denisa Ţurcan, ultima cu o evoluţie de zile mari exact în ziua în care a împlinit 14 ani, au fost coordonate excelent de Ruxandra Mihai iar scorul s-a majorat la 50-29, după 25 de minute, şi la 60-38 în minutul 30. Chiar dacă s-a accidentat în ziua precedentă şi a suferit o entorsă, Georgiana Ifrim a intrat pe teren 15 minute şi a ajutat enorm formaţia din Capitală iar Lavinia Dinu a realizat trei intercepţii exact când a trebuit. Cu o rotaţie destul de mică, bucureştencele au obţinut o victorie mare şi s-au impus cu scorul de 67-45, calificându-se în semifinale.

Alexandra Ghiţă şi Oana Dima au terminat în double double, prima cu 20 de puncte şi tot atâtea recuperări la care a mai adăugat şapte intercepţii şi două capace, în timp ce a doua sportivă a completat-o cu 17 puncte şi 12 recuperări. Ruxandra Mihai a avut 18 puncte, şapte intercepţii, cinci pase decisive şi patru recuperări, Roxana Mihai a plusat cu şase puncte iar Georgiana Ifrim a finalizat două acţiuni de sub panou. Sâmbătă de dimineaţă, în Sala Sporturilor din Constanţa, echipa Baschet Club Star va întâlni, de la ora 11.00, formaţia Galactica Cluj în cea de-a doua semifinală, în prima urmând să se întâlnească LPS Arad şi Olimpia Bucureşti. Finalele competiţiei sunt programate să aibă loc duminică, începând cu ora 9.00.

În etapa a doua din seria finală L, echipa Baschet Club Star a cedat partida cu formaţia LPS Arad. Detalii aici...

Niciun comentariu: