sâmbătă, 7 iunie 2014

UNDER 14. BC Star - Galactica Cluj 54-59

Sursa foto: facebook-galactica
După o partidă în care am consemnat nouă schimbări de lider pe tabelă şi de alte două ori egalitate, echipa Baschet Club Star a pierdut, sâmbătă, scor 54-59, disputa cu formaţia Galactica Cluj, întâlnire care a contat pentru semifinalele Campionatului Naţional feminin Under 14. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii vor evolua, duminică dimineaţă, în finala mică, pentru medalia de bronz, în faţa grupării Olimpia Bucureşti, într-un meci care se anunţă a fi unul destul de echilibrat.

VEZI STATISTICA MECIULUI

Ruxandra Mihai a ratat destul de mult, având un procentaj de doar 24% la aruncările din acţiune, cu şapte finalizări dintr-un total de 29 posibile. Chiar şi aşa, căpitanul alb-roşiilor a strâns 23 de puncte, cinci recuperări şi o intercepţie, însă a pierdut opt posesii care au permis advresrelor atacuri importante. Alexandra Ghiţă a terminat, din nou, în double double, cu 11 puncte şi zece recuperări, plus alte două intercepţii pentru un indice de eficienţă de 25 de unităţi. Oana Dima a încheiat cu zece puncte şi şapte recuperări în timp ce Roxana Mihai a plusat cu nouă puncte şi şase recuperări. Amalia Cranta a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat, echipa Baschet Club Star folosind o rotaţie scurtă, de doar şapte jucătoare, adversarele aducând pe parchet opt sportive în rotaţie.

Video Toate partidele din fazele grupelor turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14 au fost transmise, în direct, pe site-ul youtube. După încheierea meciurilor, întâlnirile au rămas postate pe acest portal, unde pot fi urmărite de iubitorii baschetului.

Partida dintre echipele Baschet Club Star şi Galactica a început sub semnul echilibrului, ambele formaţii punctând în debutul întâlnirii. Cu un plus la finalizare, adversarele au reuşit să se desprindă pe finalul perioadei de debut şi să conducă, în minutul zece, cu scorul de 18-15. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au replicat în sfertul al doilea, atunci când au realizat un parţial de 13-9, astfel că, la pauza mare, tabela a înregistrat 28-27 pentru gruparea din Capitală. La reluare, ardelencele au fost cu mult mai combative şi au reuşit să se desprindă la un ecart de cinci puncte, 44-39, după 30 de minute de la primul angajament. Chiar dacă au încercat, pe final, să se apropie, după ce au avut de recuperat un deficit de zece puncte, alb-roşiile nu au mai putut evita înfrângerea, scorul final fiind 59-54 pentru Galactica.

Adversarele s-au impus şi datorită faptului că au fost superioare în spaţiul de trei secunde, acolo de unde au marcat 46 de puncte, faţă de 20 ale jucătoarelor alb-roşii. Chiar dacă au avut un procentaj de 67% la aruncările libere, cu 20 de finalizări din 30 posibile, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu s-au concentrat în ofensivă, acolo unde nu au înscris decât 17 din cele 70 de atacuri avute. Sub panou, ardelencele au strâns 52 de mingi câştigate pe urmărire, faţă de cele 48 de recuperări ale bucureştencelor, lucru care s-a dovedit a fi decisiv în stabilirea învingătoarei. În urma acetui rezultat, echipa Baschet Club Star se va lupta, duminică, pentru medaliile de bronz în ţară, la categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi chiar şi mai mici, acolo unde va întâlni pe formaţia Olimpia Bucureşti.

În faza grupelor, echipa Baschet Club Star a învins, în ultima etapă, pe formaşia CSŞ Târgovişte. Detalii puteţi citi aici....

Niciun comentariu: