marți, 8 iulie 2014

LIGĂ. Victorie superbă cu Galactica Braşov: 28-18

Vlad Bălăşoiu (în alb) a fost de netrecut
După un meci foarte tensionat, cu multe ratări, şi desfăşurat pe o căldură sufocantă, echipa Baschet Club Star a reuşit calificarea în primele 16 formaţii din ţară la Liga Naţională de Minibaschet masculin, competiţie care are loc la Craiova în perioada 6-12 iulie. Jucătorii alb-roşii au depăşit, marţi, cu scorul de 28-18, pe Galactica Braşov, rezultat în urma căruia băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au ocupat locul doi în seria G, după CSŞ Sighet şi înaintea celor de la Galactica şi de la Laguna 2 Bucureşti.

Răzvan Minculescu a fost principalul marcator al echipei Baschet Club Star, cu 11 puncte, însă decarul alb-roşiilor a evoluat cu mult sub posibilităţile sale. Matei Toader şi-a tras, realmente, colegii după el şi, chiar dacă s-a accidentat uşor în primul sfert, nu a renunţat la luptă şi a încheiat disputa cu nouă puncte şi tot atâtea recuperări. Daniel Adam a dominat spaţiul de trei secunde şi a terminat cu patru puncte, opt recuperări şi cinci capace, în timp ce Georgian Harnagea şi Alexandru Cişmaşu au terminat cu câte două puncte fiecare. Eduard Harabagiu a evoluat foarte bine în defensivă şi a pasat decisiv ori de câte ori a avut prilejul iar David Iancu a realizat, din nou, un joc excelent. La final, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au bifat cea de-a doua victorie, din trei posibile, la Liga Naţională de Minibaschet masculin.

Statistică În primul meci disputat la turneul final de la Craiova, echipa Baschet Club Star a dispus cu scorul de 42-24 de formaţia Laguna 2 Bucureşti, după o partidă pe care jucătorii alb-roşii au controlat-o încă din primul minut, conducând în permanenţă pe tabela de marcaj.

Matei Toader a evoluat excelent în primul sfert din meciul cu formaţia Galactica Braşov, acolo unde a şi înscris de trei ori din acţiune. Vlad Bălăşoiu a pasat decisiv pentru Daniel Adam iar ultimul a finalizat pentru 9-4, atât cât am consemnat pe tabela de marcaj, după zece minute. Eduard Harabagiu, Răzvan Minsculescu şi Georgian Harnagea au fost cei care au dus greul în cea de-a doua perioadă iar Alexandru Cişmaşu a fost supriza plăcută a alb-roşiilor, ultimul trecându-şi în cont un coş superb din spaţiul de trei secunde, după o frumoasă acţiune personală. La pauza mare, bucureştenii au condus cu 13-8, menţinându-şi, astfel, avantajul pe care l-au luat încă din start. După reluare, Răzvan Minculescu şi Vlad Bălăşoiu au punctat şi au mărit diferenţa la nouă puncte, avansul crescând continuu.

În ultimul sfert, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au condus şi cu 13 puncte diferenţă, astfel că ardelenii au încercat să reducă, pe cât posibil, dezavantajul şi să se apropie de alb-roşii. Până la final, componenţii echipei Baschet Club Star şi-au conservat un avans de zece puncte şi au câştigat cu scorul de 28-18. În urma acestui rezultat, formaţia din Capitală a obţinut calificarea în primele 16 team-uri din România la categoria de vârstă rezervată sportivilor născuţi în anii 2002 şi mai tineri, performanţă foarte bună ţinând cont de faptul că, în acest sezon, lotul BC Star nu a depăşit niciodată un maximum de 12 jucători iar la Liga Naţională de Minibaschet masculin de la Craiova, din 6-12 iulie, au făcut deplasarea zece sportivi. În Top 16, primul meci al alb-roşiilor va fi, miercuri, cu For You Cluj-Napoca.

Singurul eşec al echipei Baschet Club Star, de până acum, a fost cel din faţa formaţiei CSŞ Sighetul Marmaţiei. Detalii aici...

Niciun comentariu: