duminică, 30 noiembrie 2014

UNDER 14. Înfrângere la Târgovişte, scor 28-52

Sursa foto: Corvin Diaconescu
Lotul feminin de junioare trei al echipei BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, sâmbătă, la Târgovişte, scor 28-52, partida cu formaţia CSŞ CSM din localitate, într-un meci care a contat pentru etapa a şaptea a Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa D de calificare. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Liliana Barbu au pierdut orice şansă de a mai evolua în prima serie valorică, urmând să se lupte pentru poziţiile 9-20 în ţară, în cea de-a doua grupă.

ÎN MECIUL TUR S-A IMPUS ECHIPA DIN TÂRGOVIŞTE

În grupa D de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14, lider a rămas CSŞ Ploieşti, formaţie care a câştigat toate cele şapte partide pe care le-a disputat până acum. Locul al doilea este ocupat, la egalitate de puncte, de Phoenix CSŞ 1 Constanţa şi de CSŞ CSM Târgovişte, ambele fiind despărţite de coşaveraj, team-ul de pe Litoral având şi avantajul victoriei directe. Sportul Studenţesc Dan Dacian se află la două puncte în faţa BC Star Pro Basketball Academy, lucru care închide, practic, orice şansă a alb-roşiilor de a mai spera la un loc în faza semifinală. În aceste condiţii, fetele pregătite de Liliana Barbu vor evolua în grupa valorică B, chiar dacă mai au de disputat încă două întâlniri, cu Phoenix Constanţa, acasă, pe 20 decembrie 2014, şi cu CSŞ Ploieşti, în deplasare, pe 10 ianuarie 2015.

Statistică Aceasta este a cincea înfrângere consecutivă a echipei BC Star Pro Basketball Academy în cadrul seriei D de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Etapa trecută alb-roşiile au cedat, pe teren propriu, în faţa celor de la Sportul Stud. Dan Dacian.

Fără a avea o prestaţie foarte bună, Antonia Alexe a strâns totuşi 12 puncte în meciul cu CSŞ CSM Târgovişte, fiind principala marcatoare a echipei BC Star Pro Basketball Academy în partida de sâmbătă. Alexandra Barbu şi-a trecut în cont opt puncte, după un debut promiţător în această dispută, însă jucătoarea alb-roşiilor a greşit neforţat în câteva faze pe care ar fi putut să le gestioneze mai bine. Ilinca Păun a contribuit doar cu patru puncte în contul formaţiei din Capitală iar Alexia Vlad-Neagu  mai adăugat alte trei puncte pe foaia de arbitraj. Amalia Cranta a închis lista sportivelor care au finalizat, aceasta transformând o aruncare liberă. Lavinia Dinu şi Irina Dumitru nu au făcut deplasarea, ambele fiind în recuperare după o accidentare la spate, prima, şi după o pneumonie, a doua, lucru ce a scăzut mult forţa ofensivă.

Partida dintre echipele CSŞ CSM Târgovişte şi BC Star Pro Basketball a fost una fără istoric în care gazdele s-au distanţat pe tabela de marcaj încă după prima perioadă, după care şi-au mărit, constant, ecartul. În minutul zece tabela a indicat 16-7 pentru gruparea din Cetatea Chindiei, acesta avans mărindu-se până la 27-13 la pauza mare. După reluare, Antonia Alexe şi Ilinca Păun ar fi putut să-şi readucă, din nou, colegele în meci însă acest lucru nu s-a întâmplat. Maria Marin, Ingrid Paraschiv şi Amalia Cranta nu au contribuit cu puncte pe tabelă iar acest lucru s-a văzut în minutul 30, atunci când formaţia din judeţul Dâmboviţa a avut 41-15. Finalul a consemnat şi cea mai mare diferenţă dintre cele două cluburi, fetele pregătite de Liliana Barbu cedând disputa cu 28-52, al cincilea lor eşec.

Singura victorie pe care jucătoarele alb-roşii au obţinut-o până acum în Campionatul Naţional feminin Under 14 a venit chiar în etapa inaugurală. Detalii aici...

Niciun comentariu: