luni, 10 iunie 2013

MUNICIPAL. BC Star - Raptors, 60-40 la Under 16

Alb-roşiile au dominat lupta sub panouri
Alexandra Marin a încheiat meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Raptors cu o double double, pivotul alb-roşiilor trecându-şi în cont 22 de puncte şi 14 recuperări. Ruxandra Mihai a condus excelent jocul amfitrioanelor şi a adăugat alte 12 puncte pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă care s-au impus, duminică, pe propriul teren, scor 60-40, într-o întâlnire din cadrul Campionatului Municipal feminin Under 16, acolo unde Baschet Club Star are trei victorii din trei posibile.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Aceasta a fost prima întâlnire disputată pe teren propriu, la categoria rezervată junioarelor doi, pentru echipa Baschet Club Star. Jucătoarele alb-roşii au evoluat colectiv şi au realizat, poate, unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon în faţa unei formaţii, Raptors, care a arătat că poate fi un adversar incomod în multe momente ale disputei de duminică. Gazdele au început în formula Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea, Ana Florea, Roxana Agachi şi Alexandra Marin şi au controlat debutul jocului, chiar dacă vizitatoarele au rămas aproape de fiecare dată. După zece minute de la primul angajament, tabela a indicat 15-12 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Livia Mariea, Roxana Mihai şi Oana Dima au contribuit din plin la majorarea diferenţei dintre cele două grupări, la pauza mare scorul fiind de 28-20 pentru Star.

Statistică Cele două echipe, Baschet Club Star şi Raptors, s-au mai întâlnit în presezon în două partide de verificare, tot la categoria Under 16. Ambele întâlniri au fost adjudecate de alb-roşii, la capătul unor meciuri spectaculoase în care nu a contat, la acea vreme, rezultatul.

În sfertul al treilea s-a mers cap la cap pe toată durata celor zece minute scurse dintr-un interval destul de sărac în puncte, scor 9-8 pentru Baschet Club Star, echivalentul a 37-28 pe tabela de marcaj în favoarea gazdelor. Diana Şuşnea şi Oana Dima au fost excelente în defensivă în timp ce Roxana Mihai a arătat că poate evolua perfect atunci când o face alături de colegele sale, nouarul alb-roşiilor trecându-şi în cont cinci intercepţii, şapte pase decisive şi şase recuperări. Cristina Grigore a revenit după o accidentare şi a fost folosită mai puţin iar Roxana Agachi a mai adus alte patru puncte din spaţiul de trei secunde. Pe final, Ana Florea a găsit mereu drumul spre coş, ea bifând, de altfel, ultima pasă decisivă către Oana Dima, cea care a închis tabela la 60-40 pentru Ruxandra Mihai şi colegele sale.

În cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare doi, sportive născute în anii 1997-1998, echipa Baschet Club Star a mai disputat două întâlniri, ambele în compania formaţiei Clubului Sportiv Şcolar 4 Bucureşti. Meciurile au fost câştigate de fetele pregătite de Valentin Bâlă cu scorurile de 43-18 în prima dispută şi cu 62-35 în cea de-a doua. Lotul cu care alb-roşiile au participat la aceste partide este acelaşi pe care gruparea din Capitală l-a folosit şi în Campionatele Naţionale Under 13 şi Under 14, adică cel format din fete născute în anii 1999-2000 şi chiar şi mai mici, cum este cazul Laviniei Dinu şi al Amaliei Cranta. Ruxandra Mihai şi colegele sale mai au de disputat, în perioada 22-23 iunie, turneul final al junioarelor trei pe Bucureşti, acolo unde sunt creditate cu şanse chiar la calificarea în finală.

Pentru a putea vedea lotul echipei Baschet Club Star, daţi click aici...

Niciun comentariu: