duminică, 13 octombrie 2013

UNDER 14. Star a trecut şi de CSŞ Ploieşti, 83-70

Alb-roşiile au dominat lupta sub panou
Cele 23 de puncte marcate de Ruxandra Mihai plus alte 22 de puncte şi 14 recuperări realizate de Alexandra Marin au făcut diferenţa, sâmbătă seară, în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti, contând pentru etapa a treia a celui de-al doilea turneu de sală din cadrul seriei F a Campionatului Naţional feminin Under 14. Jucătoarele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus cu scorul de 83-70 şi au ajuns la şapte victorii consecutive în grupă, acolo unde şi-au asigurat deja primul loc în clasament.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Partida dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti a fost, de altfel, şi derby-ul seriei preliminare F deoarece ambele formaţii au avut şanse reale la fotoliul de lider, acolo unde, cu două etape înainte de finalul acestei faze a Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarele alb-roşii vor rămâne cu cel puţin şapte victorii, la această oră fetele pregătite de Valentin Bâlă mai având de trecut peste hopul cu CSM Târgovişte, de duminică dimineaţă, în timp ce în reuniunea de seară a aceleiaşi zile vor avea liber. Succesul din faţa grupării prahovene, coroborat şi cu reuşita din disputa cu CSŞ Târgovişte au adus bucureştencelor şansa de a rămâne în top. Pentru poziţiile a doua şi a treia se vor lupta CSŞ Ploieşti şi CSŞ Târgovişte, primul team având şi adăpostul unei victorii directe din tur, scor 69-63.

Statistică În cadrul primului turneu, de la Ploieşti, din perioada 27-29 septembrie, echipa Baschet Club Star a trecut destul de greu de gruparea din judeţul Prahova cu scorul de 73-64, la capătul unei dispute extrem de echilibrate pe toată durata acesteia. Detalii aici...

Jucătoarele alb-roşii au intrat mai greu în meci şi au fost conduse cu 0-4 în debutul întâlnirii cu CSŞ Ploieşti, de sâmbătă seară. A urmat un coş cu fault al Alexandrei Marin însă adversarele s-au distanţat apoi la 6-3. Ruxandra Mihai şi Oana Dima au adus patru puncte la rând şi au întors tabela la 7-6 pentru bucureştence însă prahovencele au finalizat din nou pentru 8-7. A fost ultima dată când CSŞ Ploieşti a condus în această întâlnire deoarece, din acest moment, fetele pregătite de Valentin Bâlă au început să-şi impună ritmul. După zece minute a fost 25-18 iar la pauza mare am consemnat un ecart de 15 puncte pentru echipa Baschet Club Star, scor 45-30, un avans liniştitor înainte de ultimele două sferturi.

După reluare, adversarele au încercat să reducă din handicap însă nu au reuşit să ajungă mai aproape de nouă puncte în spatele jucătoarelor alb-roşii. Practic, diferenţa de la jumătatea disputei a fost esenţială în stabilirea învingătoarei, componentele echipei Baschet Club Star impunându-se, la final, cu scorul de 83-70. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au acumulat maximum de puncte până acum, 14, şi nu mai au cum să piardă primul loc în serie. CSŞ Ploieşti se află la două lungimi în spatele liderului în timp ce formaţia CSŞ Târgovişte a strâns zece puncte. Pe locul trei a ajuns CSM Târgovişte, cu opt puncte, în timp ce ierarhia este închisă de ACS Champions, fără nicio victorie acumulată. Duminică de dimineaţă, Baschet Club Star va întâlni pe CSM Târgovişte.

Într-un alt meci disputat la cel de-al doilea turneu al seriei preliminare F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a trecut şi de ACS Champions, scor 88-38. Detalii aici...

Niciun comentariu: