duminică, 10 noiembrie 2013

JUNIOARE II. Meci superb cu Olimpia, scor 46-35

Alb-roşiile au bifat un nou succes
După un meci extrem de spectaculos, în care am consemnat patru schimbări de lider pe tabela de marcaj şi de trei ori egalitate, echipa Baschet Club Star s-a impus, scor 46-35, în faţa formaţiei Olimpia I Bucureşti, într-o partidă din cadrul etapei a cincea a Campionatului Municipal feminin de junioare doi, sportive născute în anii 1998-1999. Succesul fetelor pregătite de Valentin Bâlă este cu atât mai spectaculos deoarece au în lot doar două componente născute în anul 1999, restul având 13 ani.

ÎN ETAPA PRECEDENTĂ:
BC STAR - BC 97 BUC. 93-14

Meciul de duminică, dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia I Bucureşti, de la categoria junioarelor doi pe Capitală, a avut loc în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103, acolo unde jucătoarele alb-roşii dispută partidele de pe teren propriu. Întâlnirea a fost deosebit de disputată şi a început cu gazdele la timonă, acestea finalizând rapid două acţiuni. A urmat răspunsul adversarelor cu şase puncte la rând, însă prima perioadă s-a încheiat cu scorul de 19-11 în favoarea fetelor pregătite de Valentin Bâlă. Roxana Mihai s-a accidentat în debutul celui de-al doilea sfert, moment în care Oana Dima a preluat toate atribuţiile coechipierei sale. Chiar şi aşa, oaspetele nu s-au putut apropia de Ruxandra Mhai şi de colegele acesteia, la jumătatea jocului tabela arătând scorul de 27-21 în favoarea gazdelor.

Statistică Componentele echipei Baschet Club Star au mai disputat un meci în faţa unei alte formaţii a clubului Olimpia, partidă pe care fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au adjudecat-o cu scorul de 76-54 tot în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare doi. Detalii aici...

Partea a doua a partidei dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia I Bucureşti a fost de partea oaspetelor. Acestea au reuşit să revină în meci profitând de câteva greşeli neforţate ale gazdelor şi au realizat un parţial de 8-0, echivalentul a 28-27 pe tabela de marcaj. Diana Şuşnea a înscris pe un procedeu de mâna stângă, aceeaşi jucătoare pasând apoi decisiv pentru Alexandra Marin iar amfitrioanele au revenit la timonă, 31-30. Finalul a fost destul de tensionat deoarece Ruxandra Mihai a gafat la o fază care a readus gruparea din Şoseaua Iancului în avantaj pentru ultima oară, scor 33-32. Diana Şuşnea, Alexandra Marin şi Oana Dima au punctat de trei ori la rând iar Ruxandra Mihai a închis tabela cu o execuţie de efect, arătând faptul că se poate conta pe ea, chiar dacă, uneori, are şi fluctuaţii în joc.

La final, echipa Baschet Club Star s-a impus la o diferenţă de 11 puncte, scor 46-35 şi a rămas pe locul al doilea în clasamentul Campionatului Municipal feminin sub 16 ani, la un punct în spatele liderului ACS Champions, neînvins în actuala stagiune. Alexandra Marin a realizat o double double, 17 puncte şi 12 recuperări, Ruxandra Mihai a ajutat-o cu alte 15 puncte iar Diana Şuşnea cu patru, ultima sportivă punctând însă exact în momentele-cheie ale disputei cu Olimpia I Bucureşti. Roxana Agachi şi Roxana Mihai şi-au împărţit, în mod egal, alte opt puncte, în timp ce Oana Dima a finalizat un coş din acţiune. De remarcat faptul că în lotul gazdelor au fost numai sportive născute în anii 1999-2000 şi chiar mai mici, ceea ce face şi mai importantă această victorie de pe teren propriu, la junioare doi.

Într-un alt meci din cadrul Campionatului Municipal feminin sub 16 ani, Baschet Club Star a cedat în faţa ACS Champions. Detalii aici...

Niciun comentariu: