sâmbătă, 14 decembrie 2013

UNDER 14. Eşec, acasă, cu Târgovişte, scor 65-74

Ruxandra Mihai a avut 24 de puncte
Echipa Baschet Club Star a pierdut, sâmbătă, scor 65-74, meciul de pe teren propriu cu formaţia CSŞ Târgovişte într-o dispută care a contat pentru ultima etapă a turului seriei I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Jucătoarele alb-roşii au fost de nerecunoscut în această întâlnire în care au ratat enorm, nu s-au sincronizat în ofensivă iar în apărare au pierdut multe mingi la recuperare, acolo de unde adversarele au adus destule puncte venite pe şansa a doua, majoritatea decisive.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

În urma acestui rezultat, după cinci etape disputate în seria I de calificare a Campionatului Naţional feminin, trei echipe au ajuns la egalitate de puncte, nouă, cu patru victorii şi o singură înfrângere. Olimpia Bucureşti, Baschet Club Star şi CSŞ Târgovişte ocupă, în această ordine, primele poziţii din grupă, aceste formaţii având ca şi asigurat accesul către turneul semifinal. Jucătoarele alb-roşii au căzut pe treapta a doua deoarece coşaverajul team-ului din Şoşseaua Iancului este superior fetelor pregătite de Valentin Bâlă într-o ierarhie în trei între cluburile aminte mai sus. Locul patru este ocupat de CSŞ Ploieşti, cu şapte puncte, în timp ce Phoenix LPS Galaţi şi CSŞ Botoşani închid ultimele două trepte. Primele patru clasate vor ajunge în penultimul act al competiţiei rezervată sportivelor născute în 2000-2001.

Statistică În etapa trecută, fetele pregătite de Valentin Bâlă au câştigat, în deplasare, fără probleme, partida cu formaţia CSŞ Botoşani, singura grupare care nu şi-a trecut în cont nicio victorie în seria I de calificare. Jucătoarele alb-roşii au învins cu scorul de 104-27. Detalii citiţi aici.

Ruxandra Mihai şi Oana Dima au început perfect meciul de sâmbătă cu CSŞ Târgovişte şi au adus primele puncte pentru gazde. Replica adversarelor nu a rămas aşteptată iar tabela a indicat egalitate la patru după trei minute. Oaspetele au preluat conducerea, însă amfitrioanele au revenit şi au răsturnat situaţia la două posesii în favoarea lor, scor 22-18 după zece minute. Sfertul al doilea a fost unul în care componentele echipei Baschet Club Star au cedat iniţiativa şi au pierdut acest interval cu 13-23, echivalentul a 35-41 la jumătatea disputei. După reluare, Ruxandra Mihai, Oana Dima, Livia Mariea, Georgiana Ifrim şi Alexandra Marin au părut că pot reface situaţia pe tabelă, după ce au ajuns la 51-51 în min. 28, însă formaţia din Cetatea Chindiei a păstrat, totuşi, un avans de două posesii.

Eliminarea Alexandrei Marin pentru cinci greşeli personale a cântărit decisiv în stabilirea învingătoarei, chiar dacă Ruxandra Mihai, Livia Mariea şi Oana Dima au mai adus puncte pentru gazde. În cele din urmă, mult mai atente la finalizare, oaspetele s-au impus cu 74-65 şi au obţinut două puncte importante în lupta pentru o poziţie cât mai bună la turneul semifinal. Ruxandra Mihai a avut o double double, 24 de puncte şi zece pase decisive, însă acest lucru nu a contat decât pentru statistică deoarece Alexandra Marin nu a adus decât şase puncte din spaţiul de trei secunde. Livia Mariea a avut o prestaţie destul de bună în atac, cu 16 puncte trecute în cont, însă nu a putut să-şi rezolve sarcinile defensive în timp ce Oana Dima a bifat 15 puncte dar a şi avut, la fel ca şi colegele sale, multe ratări de sub panou.

Într-un alt meci pe care l-au disputat acasă, jucătoarele alb-roşii au învins, după prelungiri, scor 83-82, pe Olimpia Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: