duminică, 1 decembrie 2013

UNDER 14. Victorie şi la Botoşani, scor 104-27

Alexandra Marin a înscris 20 de puncte
Ruxandra Mihai, Oana Dima şi Alexandra Marin au fost principalele marcatoare ale alb-roşiilor, duminică, în meciul pe care echipa Baschet Club Star l-a câştigat, în deplasare, scor 104-27, la Botoşani, în faţa formaţiei CSŞ din localitate. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus pe toată durata unei întâlniri în care am consemnat doar de două ori egalitatea, la primele patru atacuri ale acestei dispute, atunci când punctele au fost împărţite în mod egal. După acest rezultat, BC Star a rămas lider în seria acesteia.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO 

După 2-2 şi 4-4 în primele două minute ale meciului dintre echipele CSŞ Botoşani şi Baschet Club Star, Ruxandra Mihai a înscris de două ori la rând după care a pasat decisiv pentru Lavinia Dinu care a urcat scorul la 10-4 pentru jucătoarele alb-roşii. Amfitrioanele nu au mai găsit drumul către coşul advers, apărarea grupării din Capitală fiind mult mai atentă abia după jumătatea primei perioade. După zece minute, Ruxandra Mihai şi colegele sale au avut 32-11. Oana Dima şi Alexandra Marin, ajutate de Livia Mariea şi de Maria Topîrceanu, au continuat să-şi mărească ecartul, fetele pregătite de Valentin Bâlă distanţându-se la 37 de puncte la pauza mare, atunci când tabela a indicat 54-17. După reluare, bucureştencele au realizat un parţial de 26-8 şi au urcat scorul la 80-25 în minutul 30 al jocului de la Botoşani.

Statistică Etapa precedentă, echipa Baschet Club Star, fără Roxana Mihai, accidentată, a câştigat, după prelungiri, scor 83-82, meciul cu formaţia Olimpia Bucureşti. Alexandra Marin, Oana Dima şi Ruxandra Mihai şi-au impus ritmul şi în acestă partidă foarte spectaculoasă. 

Finalul meciului cu CSŞ Botoşani, din deplasare, a fost unul fără emoţii pentru echipa Baschet Club Star. Oana Dima şi Ruxandra Mihai au finalizat ultimele două acţiuni ofensive ale grupării din Capitală, după ce Alexandra Marin şi Lavinia Dinu au punctat de trei ori la rând. Jucătoarele alb-roşii au câştigat disputa cu formaţia moldoveană cu scorul de 104-27 şi se menţin pe primul loc în seria I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Pe poziţia a doua, la un punct în spate, se află Olimpia Bucureşti, în timp ce CSŞ Târgovişte şi CSŞ Ploieşti ocupă, în această ordine, locurile trei şi patru. Phoenix LPS Galaţi şi CSŞ Botoşani închid ierarhia cu şase minime la un loc în fazele superioare. Pentru a bifa o calificare la turneul semifinal, BC Star mai are nevoie de un singur succes. 

Aceasta a fost cea de-a treia partidă consecutivă a alb-roşiilor fără Roxana Mihai pe teren, sportivă accidentată destul de grav în urmă cu aproximativ o lună. Componenta grupării din Capitală ar putea rata întreg sezonul din cauza unei rupturi a ligamentului anterior. Chiar şi aşa, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut puterea să treacă peste această piedică şi să-şi menţină seria pozitivă. Ruxandra Mihai a marcat 33 de puncte în meciul cu CSŞ Botoşani, de duminică, în timp ce Oana Dima a secondat-o cu 32. Alexandra Marin a adus alte 20 de puncte pentru învingătoare iar Lavinia Dinu a contribuit cu şase şi Livia Mariea cu cinci puncte. Maria Topîrceanu şi Georgiana Ifrim au avut, fiecare, câte două coşuri din acţiune. Runda viitoare, a cincea, Baschet Club Star va evolua acasă cu CSŞ Târgovişte.

Într-un alt meci din cadrul seriei I de calificare, echipa Baschet Club Star a trecut şi de formaţia CSŞ Ploieşti. Detalii aici... 

Niciun comentariu: