joi, 27 februarie 2014

JUNIOARE II. Eşec cu ACS Champions, scor 39-59

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a pierdut, marţi seară, meciul de pe teren propriu, scor 39-59, cu formaţia ACS Champions. Partida a contat pentru etapa a şasea, prima a returului, din cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare doi, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au menţinut, şi după această înfrângere, pe poziţia a doua în clasament, la două puncte în spatele celor de la Champions şi cu două lungimi în faţa grupării Olimpia I. Ierarhia este închisă de Olimpia II Buc. şi de BC 97 Bucureşti.

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi ACS Champions a fost echilibrat doar până la pauza mare, atunci când ambele formaţii au reuşit, pe rând, să se afle în avantaj pe tabela de marcaj. După reluare, echilibrul s-a rupt iar adversarele s-au distanţat graţie unui sfert trei perfect în care au propus o defensivă în zonă la care amfitrioanele nu au găsit răspuns. La această întâlnire au fost folosite numai sportivele născute în anii 1998 şi 1999, astfel că Ruxandra Mihai, Roxana Mihai, Oana Dima şi Alexandra Ghiţă, altă dată titulare de drept, au rămas în afara lotului, tocmai pentru a fi menajate pentru disputa din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, cu Olimpia Bucureşti. Runda viitoare, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor evolua acasă, în competiţia din Capitală, acolo unde vor întâlni pe Olimpia II, la Under 16.

Statistică În ultima partidă oficială disputată la categoria junioarelor doi, în cadrul Campionatului Municipal, echipa Baschet Club Star a câştigat, scor 46-35, meciul de pe teren propriu cu formaţia Olimpia I Bucureşti, dispută care a avut loc în noiembrie 2013. Detalii aici...

Diana Şuşnea a pasat decisiv pentru Alina Bumbăcaru, ultima fiind cea care a deschis scorul în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi ACS Champions, de marţi seară. Adversarele au găsit răspuns la acţiunea alb-roşiilor şi au revenit pe tabelă la un ecart de două posesii, însă, pe rând, Roxana Agachi şi Alexandra Degeratu au anulat avansul oaspetelor şi au readus gazdele la conducere. Pe finalul primei perioade, oaspetele au revenit cu două coşuri la rând, însă Diana Şuşnea a adus un punct de la linia de libere pentru 14-15, după zece minute. În sfertul al doilea s-a mers cap la cap până aproape de intrarea la cabine, atunci când, la două acţiuni ofensive, Alexandra Pantazi şi Diana Bucelea au ratat de sub panou în timp ce vizitatoarele au marcat pe contraatac şi au condus cu scorul de 26-21.

După reluare, apărarea în zonă a celor de la ACS Champions s-a dovedit a fi un obstacol prea greu de trecut pentru gazde. Din păcate, cele patru puncte ale amfitrioanelor, dintre care trei venite pe mâna Dianei Şuşnea, au fost mult prea puţine pentru ca jucătoarele alb-roşii să rămână aproape de adversare. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost conduse cu 41-25 în minutul 30, avans care avea să fie decisiv în stabilirea învingătoarei, echipa Baschet Club Star pierzând meciul cu scorul de 39-59. Din tabăra amfitrioanelor, Diana Şuşnea, Alina Bumbăcaru şi Alexandra Pantazi au combinat pentru un total de 24 de puncte împărţite în mod egal, restul fetelor înscriind sub şase puncte, prea puţin la această categorie. În urma acestui rezultat, Baschet Club Star a rămas pe locul al doilea în clasament.

Etapa viitoare, jucătoarele alb-roşii vor întâlni, pe teren propriu, formaţia Olimpia II Bucureşti, echipă pe care în tur au învins-o cu scorul de 76-54. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: