marți, 25 februarie 2014

MINIBASCHET. Băieţii au trecut de Steaua Magic

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a câştigat, pe teren propriu, duminică, scor 24-11, întâlnirea cu formaţia Steaua Magic II Bucureşti din cadrul etapei a noua a seriei a patra de calificare ce contează pentru Campionatul Municipal de minibaschet masculin. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică şi-au asigurat, matematic, prezenţa în fazele superioare ale competiţiei din Capitală, dintr-o grupă din care mai fac parte CSŞ 5 Bucureşti, CS Voluntari, CS Otopeni, CSŞ Steaua şi Vilis Bucureşti. Jucătorii alb-roşii sunt pe primul loc în această serie.

BC STAR S-A IMPUS ŞI ÎN TUR

Fără Răzvan Minculescu, neconvocat, şi fără Dragoş Toma, bolnav, dar cu Vlad Bălăşoiu, Antonio Sotir şi Daniel Adam la primul meci în echipamentul alb-roşu, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică nu au avut probleme decât în primele 12 minute ale întâlnirii de pe teren propriu cu formaţia Steaua Magic II Bucureşti. Gazdele au intrat mai greu în meci şi nu au putut să înscrie decât două puncte în sfertul de debut, după care, de-a lungul disputei, s-au desprins continuu. De altfel, la capătul perioadei inaugurale tabela a arătat 2-2, ambele combatante având enorm de multe ratări. Până la pauza mare însă, amfitrionii au realizat un parţial de 8-2 şi s-au distanţat la trei posesii la jumătatea jocului de duminică, scor 10-4. David Iancu şi Matei Toader au demonstrat că, atunci când este nevoie, se poate conta pe ei şi pot marca.

Statistică În Campionatul Municipal de minibaschet masculin, echipa Baschet Club Star a câştigat şapte din cele opt partide disputate până acum şi se află pe primul loc în seria a patra de calificare, la egalitate de puncte cu CS Otopeni, însă jucătorii alb-roşii au coşaveraj superior.

După reluare, Vlad Bălăşoiu, Antonio Sotir, Daniel Adam, Matei Toader şi David Iancu au alcătuit formula în care jucătorii alb-roşii şi-au impus ritmul. Sub panou, gazdele au recuperat aproape orice minge iar în ofensivă nu s-a mai ratat atât de mult. Cu toate că au mai existat mici probleme în ceea ce priveşte acomodarea cu noii colegi, debutanţii în tricoul alb-roşu şi-au făcut, cu brio, datoria. După 30 de minute de la startul partidei, echipa Baschet Club Star a condus cu scorul de 19-7, suficient pentru o posibilă victorie. În ultimul sfert nu s-a mai jucat decât pentru statistică şi au evoluat, astfel, toţi sportivii trecuţi pe foaia de arbitraj, aşa că ecartul total dintre cele două combatante nu a fost unul mai mare de 13 puncte, atât cât am consemnat la finalul unei dispute controlate de băieţii pregătiţi de Orlando Butilică.

După victoria de duminică, scor 24-11 cu formaţia Steaua Magic II Bucureşti, echipa Baschet Club Star îşi consolidează primul loc în seria a patra de calificare din cadrul Campionatului Municipal de minibaschet masculin. Jucătorii alb-roşii au acumulat un total de 15 puncte din 16 posibile, la egalitate cu CS Otopeni, însă băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au avantajul coşaverajului în întâlnirile directe, scor 68-44. Pe treapta a treia se află formaţia CSŞ 5 Bucureşti, cu 14 puncte trecute în cont, în timp ce ocupanta locului patru, team-ul Vilis Bucureşti, a bifat 13 puncte. Pe ultimele trei poziţii în ierarhia acestei grupe se află, în ordine, la
diferenţă de un punct, Steaua Magic II, CS Voluntari şi CSŞ Steaua. Etapa viitoare echipa Baschet Club Star v-a întâlni, în deplasare, pe CS Voluntari.

Runda precedentă, echipa Baschet Club Star a cedat, la limită, în deplasare, scor 31-32, întâlnirea cu formaţia CS Otopeni. Detalii aici...

Niciun comentariu: