duminică, 2 februarie 2014

UNDER 14. Star a trecut de Botoşani, scor 108-17

Alb-roşiile au dominat meciul
După un meci pe care l-au dominat din primul minut şi în care au condus încă după prima posesie, jucătoarele alb-roşii au dispus, duminică, pe teren propriu, scor 108-17, de formaţia CSŞ Botoşani, într-o partidă din cadrul etapei a noua a seriei I de calificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14. În urma acestui succes, echipa Baschet Club Star se află pe locul al doilea în grupă, la un punct în spatele celor de la Olimpia şi cu un pas în faţa CSŞ Târgovişte şi CSŞ Ploieşti. Ierarhia e închisă de Phoenix LPS Galaţi şi de CSŞ Botoşani.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Primul angajament le-a găsit pe teren pe Amalia Cranta, Ruxandra Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim şi pe Lavinia Dinu. Formula de start a echipei Baschet Club Star a fost una care a început perfect disputa cu formaţia CSŞ Botoşani iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj după zece minute, atunci când amfitrioanele au condus cu scorul de 33-8. Următoarea perioadă a avut aceeaşi desfăşurare, cu gazdele la timonă. Roxana Mihai, Alexandra Ghiţă, Oana Dima, Denisa Ţurcan şi Ioana Săndulescu, ultima schimbată cu Maria Stratulat, au realizat un parţial de 33-3 şi au făcut ca tabela să indice, la pauza mare, un avantaj de 55 de puncte în favoarea fetelor pregătite de Valentin Bâlă, scor 66-11. Avansul din prima jumătate a grupării din Capitală a adus liniştea pentru ultimele două sferturi ale jocului.

Statistică În partida tur, disputată la Botoşani, în decembrie 2013, echipa Baschet Club Star s-a impus fără probleme cu scorul de 104-27, la capătul unei întâlniri pe care alb-roşiile au controlat-o din start, chiar dacă au avut un debut mai greoi de meci. Detalii puteţi citi aici...

În partea a doua a meciului cu formaţia CSŞ Botoşani, componentele echipei Baschet Club Star nu au mai forţat şi au încercat să mai aşeze din atacuri. Chiar şi aşa, gazdele, cu toate jucătoarele pe teren cel puţin 15 minute, nu au avut cum să nu se distanţeze continuu pe tabela de marcaj. După 30 de minute de la debutul întâlnirii, amfitrioanele au condus cu un categoric 88-13. Oaspetele au încercat, pe cât posibil, să reducă din ecartul pe care sportivele grupării din Capitală şi l-au mărit constant pe tabelă până la un maximum de 91 de puncte, atât cât am consemnat la final, scor 108-17. După acest succes, bucureştencele au acumulat cea de-a doua victorie consecutivă şi au ajuns la un total de şapte jocuri câştigate din nouă disputate în seria I de calificare din cadrul întrecerii de la Under 14.

Ruxandra Mihai a fost principala realizatoare a echipei Baschet Club Star. Sportiva alb-roşiilor a încheiat cu o double double, 27 de puncte, 11 intercepţii şi şase pase decisive. Alexandra Marin a fost şi ea la înălţime, chiar dacă a resimţit dureri la gleznă, după o accidentare mai veche. Pivotul amfitrioanelor a contabilizat 20 de puncte, 14 recuperări şi cinci capace. Oana Dima, cu 20 de puncte, a realizat faza meciului cu un capac de zile mari la o adversară, procedeu care se întâlneşte foarte rar chiar şi la masculin, detenta pătrarului gazdelor fiind una aproape incredibilă la acţiunea respectivă. Roxana Mihai a bifat 12 puncte iar Livia Mariea şi Georgiana Ifrim au finalizat câte trei acţiuni ofensive fiecare. Denisa Ţurcan şi Ioana Săndulescu au bifat opt puncte împărţite în mod egal la acest joc.

Cu o zi în urmă, echipa Baschet Club Star a câştigat la Ploieşti, scor 85-62, partida cu Clubul Sportiv Şcolar din localitate. Detalii aici...

Niciun comentariu: