marți, 18 martie 2014

MINIBASCHET. Băieţii au pierdut cu CSŞ 5: 11-33

Sursa foto: arhivă BC Star
După un tur perfect, în care jucătorii alb-roşii au realizat şase victorii din tot atâtea posibile, returul nu a fost la fel de fast pentru componenţii echipei Baschet Club Star. Băieţii pregătiţi de Orlando Butilică şi-au pierdut concentrarea în cea de-a doua parte a Campionatului Municipal de minibaschet masculin şi au pierdut patru din cele cinci partide disputate în ultima perioadă. Duminică, Matei Toader şi colegii săi au cedat, scor 11-33, partida cu CSŞ 5 Bucureşti, desfăşurată în deplasare, etapa a 12-a.

BC STAR S-A IMPUS ÎN TUR

Dacă, la început, echipa Baschet Club Star a părut să fie candidată sigură la unul din primele două locuri din grupa a patra a Campionatului Municipal masculin de minibaschet, pe parcurs lucrurile s-au schimbat destul de mult. Nesiguranţa la finalizare, absenţele de la antrenamente şi de la meciuri au început să se cunoască şi în jocul alb-roşiilor. Mai mult, partida din etapa viitoare, contra formaţiei CSŞ Steaua, va fi decisivă pentru băieţii pregătiţi de Orlando Butilică în cazul în care aceştia îşi doresc o calificare în fazele superioare. Un eşec în disputa menţionată mai sus ar duce Baschet Club Star în afara luptei pentru turneul final, primele trei poziţii din serie urmând să fie ocupate, în ordine, de CSŞ 5 Bucureşti, CS Otopeni şi de Vilis. BC Star ar depăşi doar pe Steaua Magic II şi pe CSŞ Steaua în ierarhia grupei.

Statistică Etapa trecută, echipa Baschet Club Star ar fi putut să-şi asigure, matematic, calificarea în seriile semifinale din cadrul Campionatului Municipal masculin de minibaschet, însă jucătorii alb-roşii nu au putut să câştuge partida cu formaţia Vilis, scor 25-29.

Meciul de duminică, din faţa formaţiei CSŞ 5 Bucureşti, a fost unul fără istoric, gazdele fiind superioare la toate capitolele jucătorilor alb-roşii. După zece minute de la primul angajament, tabela a indicat un avans de trei posesii pentru amfitrioni, care au condus cu scorul de 10-4. Mai mult, până la pauza mare, ecartul s-a mărit continuu greaţie unui parţial perfect al adversarilor, care şi-au adjudecat sfertul al doilea cu 10-0, echivalentul a 20-4 la jumătatea întâlnirii. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult nici după revenirea de la cabine, atunci când echipa Baschet Club Star a marcat doar un punct şi a primit nouă. Până la final, prestaţia oaspeţilor a rămas una la fel de modestă, iar CSŞ 5 Bucureşti s-a impus cu 33-11, după un joc pe care l-a dominat fără niciun fel de probleme încă din debutul acestuia.

Matei Toader, Georgian Harnagea şi Antonio Sotir au totalizat, împreună, doar nouă puncte împărţite în mod egal, adică cu un punct mai puţin decât au marcat adversarii doar în sfertul inaugural al meciului de duminică. Dragoş Toma a mai adăugat un coş din acţiune, însă a fost prea puţin pentru ca alb-roşii să conducă fie măcar la pauza întâlnirii, atunci când gazdele au avut 20 de puncte în cont. În urma acestui eşec, băieţii pregătiţi de Orlando Butilică au acumulat şapte victorii şi patru înfrângeri şi au căzut pe locul patru în clasamentul grupei a patra, în spatele celor de la CSŞ 5, CS Otopeni şi Vilis, însă înaintea formaţiilor CS Voluntari, Steaua Magic II Bucureşti şi CSŞ Steaua. Întâlnirea cu CSŞ Steaua va încheia jocurile Baschet Club Star din faza de calificare, din întrecerea din zona Capitalei.

Singura victorie a jucătorilor alb-roşii în returul Campionatului Municipal masculin de minibaschet a fost cea din faţa formaţiei Steaua Magic II Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: