duminică, 16 martie 2014

MINIBASCHET. Meci pierdut cu CSŞ 2 Buc: 28-33

Amalia Cranta a marcat 16 puncte
La capătul unui meci deosebit de disputat, în care fiecare echipă s-a aflat, pe rând, la conducere, tabela oscilând în prima jumătate de ambele părţi, jucătoarele alb-roşii au cedat, sâmbătă seară, scor 28-33, întâlnirea programată pe teren propriu cu formaţia CSŞ 2 Bucureşti din cadrul etapei a 11-a, seria a doua, contând pentru Campionatul Municipal feminin de minibaschet. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au rămas pe locul trei, cu şapte victorii din nouă jocuri, având un total de 16 puncte acumulate până acum.

Indiferent de rezultatele partidelor din următoarele runde, atunci când echipa Baschet Club Star va mai întâlni, pe rând, formaţiile Dan Dacian Sportul Studenţesc şi Olimpia Bucureşti, jucătoarele alb-roşii şi-au asigurat deja prezenţa în fazele semifinale ale Campionatului Municipal de minibaschet feminin. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor încheia, chiar şi în cazul unor înfrângeri în rundele viitoare, pe treapta a treia deoarece victoriile directe din disputele cu Raptors, CET Govora, Dan Dacian II Sportul Studenţesc şi cu CSŞ 6 II Bucureşti le consolidează, matematic, această poziţie. Regulamentul competiţiei asigură pentru penultimul act ca primele patru locuri din fiecare grupă să meargă mai departe, în lupta pentru medalii, în jocurile din Capitală, acolo unde Amalia Cranta & Co au ca obiectiv turneul final.

Statistică În meciul tur, disputat în sala formaţiei CSŞ 2 Bucureşti, în noiembrie 2013, echipa Baschet Club Star a pierdut disputa cu adversara sa, scor 47-31. Jucătoarele alb-roşii au avut în Lavinia Dinu cel mai bun om din teren, pivotul alb-roşiilor bifând o double double.

Meciul de sâmbătă, din sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, a fost unul cu multe răsturnări de situaţii. Gazdele au început mai bine întâlnirea şi au condus cu 4-0. Replica adversarelor a fost promtă, tabela consemnând egalitatea după trei minute, scor 4-4. Amalia Cranta şi Ingrid Paraschiv au adus puncte importante pentru amfitrioane, însă oaspetele au rămas în spatele componentelor echipei Baschet Club Star, la o singură posesie, scor 10-8, după sfertul inaugural. Lavinia Dinu nu a putut să facă faţă rivalelor de una singură, în cea de-a doua perioadă, acolo unde s-a şi rupt, de altfel, echilibrul disputei. Formaţia CSŞ 2 Bucureşti, cu o bancă mai lungă, şi-a adjudecat următoarele zece minute cu un parţial de 9-2 şi au condus la pauza mare la un ecart de cinci puncte, scor 17-12.

După reluare, fetele pregătite de Valentin Bâlă au încercat să revină în meci. Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Ingrid Paraschiv, Ana Stratulat şi Maria Cuţaru, ultima o supriză destul de plăcută, au părut că au tăria să răstoarne rezultatul, mai ales după ce, la capătul a 30 de minute de la primul angajament, au mai recuperat două puncte din deficitul de la pauză, scor 23-20. Pe final, oaspetele au fost mai pragmatice şi mai lucide şi au marcat exact atunci când a trebuit, impunându-se cu 33-28. Amalia Cranta a contribuit cu 16 puncte pentru echipa Baschet Club Star, Lavinia Dinu a înscris nouă puncte iar Ingrid Paraschiv a mai adăugat alte trei puncte. Runda viitoare, echipa Baschet Club Star va avea etapă liberă deoarece formaţia Dan Dacian II Sportul Studenţescu s-a retras din competiţie.

În tur, echipa Baschet Club Star a reuşit să treacă de Dan Dacian II Sportul Studenţesc cu scorul de 51-8. Din partea a doua a campionatului, formaţia în cauză s-a retras. Detalii aici...

Niciun comentariu: