miercuri, 2 aprilie 2014

BABYBASCHET. Fetele au pierdut cu BC Slam

Sursa foto: arhivă BC Star
Într-un meci care a contat pentru ultima etapă a returului Campionatului Municipal feminin de babybaschet, jucătoarele alb-roşii au pierdut, în deplasare, partida cu formaţia BC Slam, una dintre candidatele la o medalie în acest sezon. Fără Vanessa Preda, accidentată, şi fără Claudia Ilie şi Francisca Burcea, componentele echipei Baschet Club Star nu au putut să facă faţă experienţei gazdelor, mult mai combative într-un joc pe care şi l-au adjudecat fără probleme, scor 37-14.

Ana Stratulat a fost, din nou, sportiva care a dus greul din partea echipei Baschet Club Star, jucătoarea realizând cea de-a 12-a partidă consecutivă în care îşi trece în cont cel puţin două coşuri din acţiune. Componenta alb-roşiilor a terminat cu zece puncte, două intercepţii şi trei recuperări, însă acestea au fost mult prea puţine pentru o posibilă victorie a oaspetelor, duminică, în partida contra formaţiei BC Slam. Ştefania Constantinescu a înscris şi ea un coş din acţiune, lucru care a făcut deliciul publicului iar Bianca Butilică a bifat alte două puncte. Pe foaia de arbitraj au mai fost trecute Ioana Carp, Daria Săndulescu, Ana Maria Radu şi Alexia Pârvan, însă niciuna dintre acestea nu au avut posibilitatea să aducă un plus ofensiv formaţiei pregătite de Ioana Topîrceanu şi de Valentin Bâlă, într-un meci pe care gazdele l-au dominat.

Statistică În partida tur, disputată în luna noiembrie a anului trecut, echipa Baschet Club Star nu a marcat decât două puncte într-o întâlnire în care formaţia BC Slam s-a impus cu scorul de 26-2. Jucătoarele alb-roşii nu au marcat atunci niciun coş din acţiune.

În meciul de duminică, dintre echipele BC Slam şi Baschet Club Star, desfăşurat în cadrul etapei a 12-a din Campionatul Municipal feminin de babybaschet, gazdele au început perfect partida şi au condus, după zece minute de la primul angajament, cu un ecart de 19 puncte, scor 21-2, suficient, de altfel, chiar şi pentru o posibilă victorie, din acel moment. În sfertul al doilea, jucătoarele alb-roşii au mai echilibrat balanţa, însă nu au făcut decât să mai reducă din diferenţa de pe tabelă, astfel că, la pauză, am consemnat scorul de 25-9 pentru amfitrioane. După reluare, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu şi de Valentin Bâlă au fost aproape de adversare în alte zece minute, parţialul fiind de 6-5, însă finalul a adus un interval fără punct pentru oaspete, care au cedat întâlnirea, scor 14-37.

La finalul primei faze a Campionatului Municipal feminin de babybaschet, echipa Baschet Club Star a încheiat pe ultimul loc în grupă, cu o victorie şi 11 înfrângeri, urmând să evolueze, în partea a doua a acestui sezon, în disputa din grupa valorică B, acolo unde se va duce lupta pentru locurile 5-8 pe Bucureşti. Alături de jucătoarele alb-roşii se vor mai afla alte trei formaţii, acestea fiind BC Severin, CSŞ 2 Bucureşti şi Vilis. După o săptămână de pauză se vor relua partidele din această rundă, urmând să se joace după sistemul "fiecare cu fiecare, tur şi retur". Ultimele dispute vor avea loc, apoi, sub formă de turneu final, locul cinci urmând să întâlnească, într-un meci eliminatoriu, locul opt, iar locul şase se va confrunta cu locul şapte. Învingătoarele vor disputa finala pentru pozilţiile 5-6, iar învinsele pentru 7-8.

Singura victorie a echipei Baschet Club Star, în acest sezon, la categoria rezervată sportivelor sub zece ani, a fost obţinută în faţa formaţiei BC Severin. Detalii aici...

Niciun comentariu: