sâmbătă, 17 mai 2014

JUNIOARE III. Alte două victorii în Municipal

Alb-roşiile s-au impus cu CSŞ 6
Echipa Baschet Club Star a încheiat sezonul 2013-2014 în cadrul Campionatului Municipal de junioare trei. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut un parcurs perfect în actuala stagiune, cu 18 victorii din tot atâtea posibile, şi au cucerit medalia de aur în competiţia din Capitală. Sâmbătă, jucătoarele alb-roşii au dispus de formaţia CSŞ 6 Bucureşti, în deplasare, scor 60-48, şi au beneficiat apoi de retragerea celor de la CS 4Sports, scor 20-0. Oficial, Ruxandra Mihai şi colegele sale vor fi premiate însă abia la începutul lunii iunie.

În partida cu formaţia CSŞ 6 Bucureşti, disputată sâmbătă, în deplasare, jucătoarele alb-roşii au avut parte de un meci mai greu decât s-au aşteptat. Fără Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă şi fără Oana Dima, trei dintre marcatoarele importante ale echipei Baschet Club Star, fetele pregătite de Valentin Bâlă au folosit o formulă total inedită, cu Amalia Cranta, Livia Mariea, Denisa Ţurcan, Lavinia Dinu şi cu Roxana Mihai, ultima făcând o rotaţie continuă cu alte sportive aflate după uşoare accidentări, Georgiana Ifrim şi Maria Topîrceanu. Ingrid Paraschiv a prins şi ea minute importante pe teren, în timp ce Monica Ciobanu a bifat o nouă partidă pentru ea, a doua consecutivă. Nici Maria Stratulat nu a fost introdusă în joc, deşi a luat loc pe bancă, sportiva resimţind încă dureri la picior, după ce s-a lovit, în urmă cu două săptămâni.

Statistică În partida tur, desfăşurată în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, echipa Baschet Club Star nu a aut probleme în faţa formaţiei Clubului Sportiv Şcolar 6 Bucureşti. Jucătoarele alb-roşii s-au impus, în etapa a noua, cu scorul de 105-16. Detalii găsiţi aici...

În ultimul său meci oficial din acest sezon pentru echipa Baschet Club Star, Roxana Mihai a bifat 23 de puncte pentru alb-roşii. Nouarul grupării din Capitală va suferi, la începutul lunii iunie, o intervenţie chirurgicală la picior, la ligamente, urmând să lipsească de pe teren cel puţin şase luni. Lavinia Dinu a contribuit cu 14 puncte pentru succesul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă, în timp ce Amalia Cranta şi-a trecut în cont nouă puncte iar Georgiana Ifrim doar şase, însă ultima nu a prins o zi foarte bună, având uşoare dureri la picior. Denisa Ţurcan a terminat cu cinci puncte la care am mai adăugat alte trei puncte venite din partea Liviei Mariea. Partida cu CSŞ 6 a fost una destul de disputată, în care adversarele au dat o replică bună.

Victoria din meciul cu CSŞ 6 Bucureşti, scor 60-48, le-a adus fetelor pregătite de Valentin Bâlă cea de-a 17-a victorie consecutivă în cadrul Campionatului Municipal de junioare trei, succes ce le-a consolidat poziţia de lider în întrecerea din Capitală. Profitând şi de retragerea celor de la CS 4Sports, din retur, Ruxandra Mihai şi colegele sale au încheiat, sâmbătă, toate partidele din întrecerea amintită mai sus, cu un total de 18 partide câştigate din tot atâtea disputate. După ce, în urmă cu două sezoane, echipa Baschet Club Star a realizat un sezon perfect la categoria sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici, şi în actuala stagiune alb-roşiile au repetat performanţa, la acelaşi an, însă la Under 14. Mai mult, în tur, BC Star a bifat recurdul campionatului după ce a trecut cu 114-0 de 4Sports.

În urmă cu doi ani, jucătoarele alb-roşii au câştigat fără înfrângere Campionatul Municipal feminin de minibaschet, după un sezon fără greşeală, cu 33 de victorii. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: