duminică, 11 mai 2014

UNDER 14. Spre turneul final: 64-53 cu Braşovia

Roxana Mihai a marcat din nou
Jucătoarele alb-roşii au încheiat, duminică, seria semifinală J din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au evoluat la Braşov, în etapa a zecea, acolo unde şi-au adjudecat partida cu formaţia CSŞ Braşovia, din localitate, cu scorul de 64-53, la capătul unei partide în care au condus în permanenţă, excepţie făcând situaţia de egalitate din debut, 2-2 după 120 de secunde. Din lotul echipei Baschet Club Star a lipsit Ruxandra Mihai, accidentată la jocul cu Phoenix Constanţa.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După ce au obţinut două victorii consecutive în seria semifinală J, în faţa formaţiilor Phoenix Constanţa şi Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea, ambele pe teren propriu, jucătoarele alb-roşii au venit decise la Braşov să continue seria succeselor. Deja calificate din punct de vedere matematic la turneul final, fetele pregătite de Valentin Bâlă au început destul de bine meciul de duminică cu CSŞ Braşovia. Gazdele nu au avut replică la acţiunile ofensive ale grupării din Capitală, iar acest lucru s-a văzut după primele zece minute, atunci când echipa Baschet Club Star a condus cu 17-6. A urmat un nou parţial în faoarea bucureştencelor, scor 23-18, astfel că, la pauza mare, tabela a indicat 40-24 pentru Alexandra Ghiţă şi pentru colegele sale, care şi-au impus jocul timp de 20 de minute.

Statistică În partida tur, desfăşurată în luna martie, în Bucureşti, jucătoarele alb-roşii au profitat şi de o absenţă importantă din tabăra ardelencelor şi s-au impus cu un categori 105-16. Partida a fost controlată de fetele pregătite de Valentin Bâlă încă de la debutul său.

La adăpostul a 16 puncte la jumătatea întâlnirii, gruparea din Capitală a intrat mai relaxată pe teren în sfertul al treilea, iar acest lucru s-a observat. Alexandra Ghiţă, încă nerefăcută după o recidivă a unei accidentări, nu a evoluat la forma sa maximă iar Ruxandra Mihai nici măcar nu a fost trecută pe foaia de joc, cauza fiind o entorsă destul de serioasă. În aceste condiţii, şi cu Roxana Mihai pe bancă, alb-roşiile nu au avut aceeaşi forţă ofensivă cu care ne-au obişnuit, lucru care a făcut ca diferenţa să se reducă până la 48-39 pentru echipa Baschet Club Star. Oana Dima şi-a tras, realmente, colegele după ea, în timp ce Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu şi Amalia Cranta au ajutat-o ori de câte ori au putut. Denisa Ţurcan a finalizat de câteva ori de sub panou iar ecartul s-a modificat din nou, după 32 de minute de joc.

Chiar dacă s-au apropiat la 50-43, în minutul 32, gazdele nu au avut puterea să-şi impună ritmul în faţa echipei Baschet Club Star. Cu Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Oana Dima, Livia Mariea şi cu Georgiana Ifrim pe teren, oaspetele au revenit şi au remontat avansul. Finalul le-a găsit pe vizitatoare la adăpostul unui ecart liniştitor. Scorul consemnat după patru sferturi, 64-53, le-a adus fetelor pregătite de Valentin Bâlă cea de-a treia victorie consecutivă. Oana Dima a avut 28 de puncte, 11 recuperări şi opt capace iar Alexandra Ghiţă a terminat cu 16 puncte şi 14 recuperări. În clasamentul grupei, lider a rămas LPS Arad, urmat de Olimpia Bucureşti, după care se află Baschet Club Star şi Phoenix Constanţa. Cele patru echipe s-au calificat la turneul final la Under 14 feminin, care este programat în 3-8 iunie.

Într-un alt meci din penultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 14, jucătoarele alb-roşii au trecut şi de CNMV Oradea. Detalii aici...

Niciun comentariu: