joi, 10 iulie 2014

LIGĂ. Băieţii au pierdut cu 4Sports, scor 23-36

Sursa foto: facebook F.R.Baschet
În cel de-al doilea meci pe care l-au susţinut în faza primelor 16 echipe din ţară, jucătorii alb-roşii au cedat, miercuri dimineaţă, scor 23-36, în partida cu formaţia 4Sports Bucureşti. Întâlnirea a contat pentru grupa A4 a Ligii Naţionale de Minibaschet masculin de la Craiova, serie unde mai evoluează CSU Sibiu şi For You Speranţa Cluj-Napoca. În urma acestui rezultat, Baschet Club Star păstrează doar şanse teoretice şi acelea minime pentru accederea în optimile de finală ale competiţiei rezervată sportivilor născuţi în anii 2002 şi mai mici.

După două etape disputate în grupa A4 contând pentru Liga Naţională de la Craiova, întrecere care are loc în perioada 6-12 iulie, echipa Baschet Club Star se află pe locul patru în serie, cu doar două puncte acumulate. Lider este CS 4Sports Bucureşti, formaţie care a adunat maximum de puncte, patru, în timp ce CSU Sibiu şi For You Speranţa Cluj-Napoca se află, în această ordine, pe poziţiile a doua şi a treia, la egalitate de puncte, trei, şi despărţtite de coşaveraj şi de victoria directă. Pentru a ajunge în primele opt cluburi din ţară, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au nevoie, teoretic, de un succes la cel puţin 17 puncte diferenţă în partida cu CSU Sibiu, în caz contrar jucătorii alb-roşii urmând să se lupte pentru locurile 9-16. Partida cu CSU Sibiu este programată miercuri seară, ora 20.00, la Colegiul "Carol I".

Statistică În primul meci susţinut de jucătorii alb-roşii în lupta pentru primele 16 locuri din România, la categoria de vârstă sub 12 ani, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au pierdut întâlnirea cu formaţia For You Speranţa Cluj-Napoca cu scorul de 31-45. Detalii puteţi citi aici...

Prima perioadă a meciului dintre echipeie Baschet Club Star şi 4Sports a fost una destul de echilibrată, în care ambele formaţii au încercat, aproape de fiecare dată, să rămanâ în avantaj pe tabela de marcaj. După ce au deschis scorul, adversarii au mărit pasul şi s-au distanţat la 4-0, însă băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au egalat situaţia şi au terminat la o posesie în spatele acestora, scor 8-10 după prima perioadă. Până la pauza mare, oponenţii au reuşit să se desprindă la 11 puncte, graţie unui sfert doi excelent, în care s-au impus cu 14-5, echivalentul a 24-13 la jumătatea disputei de miercuri dimineaţă. După reluare, jucătorii alb-roşii au încercat, pe cât posibil, să micşoreze diferenţa înregistrată şi să se apropie cât mai mult de baschetbaliştii de la 4Sports, lucru care s-a reuşit pe jumătate.

După 30 de minute de la primul angajament tabela a indicat scorul de 30-21 pentru formaţia 4Sports. În ultimul sfert, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au căzut din punct de vedere fizic, mai ales şi datorită băncii cu mult mai scurte de care au dispus în această întâlnire. De partea cealaltă, adversarii au avut o rotaţie continuă de cel puţin nouă jucători, perminţându-şi luxul de a odihni doi titulari minute importante ale jocului. În aceste condiţii. oponenţii nu au avut probleme în a se impune cu scorul de 36-23. De la echipa Baschet Club Star, Daniel Adam, Eduard Harabagiu şi Răzvan Minculescu şi-au împărţit, în mod egal, 18 puncte, Georgian Harnagea şi David Iancu au finalizat fiecare câte o aruncare din acţiune iar Vlad Bălăşoiu nu a avut decât un punct, echivalentul unei aruncări libere transformate. 

În faza grupelor, echipa Baschet Club Star a trecut de Laguna 2 şi de Galactica Braşov şi a pierdut cu CSŞ Sighet. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: