sâmbătă, 12 iulie 2014

LIGĂ. Final fericit pentru alb-roşii: 20-13 cu Lions

Sursa foto: facebook F.R. Baschet
În ultimul meci pe care l-au susţinut la turneul final al Ligii Naţionale de Minibaschet masculin, jucătorii alb-roşii au reuşit o victorie superbă, scor 20-13 în faţa gazdelor de la Lions Craiova. Echipa Baschet Club Star a încheiat, sâmbătă, întrecerea rezervată sportivilor născuţi în anii 2002 şi mai mici pe locul 15 în ţară, din 97 de formaţii înscrise plus multe altele care nu au ajuns, în perioada 6-12 iulie în Cetatea Băniei. Medaliile de aur au fost cucerite de "U" Mobitelco Cluj, într-o finală contra CSŞ Sighet.

Eduard Harabagiu a evoluat aproape perfect în meciul de sâmbătă, în faţa formaţiei Lions Craiova. Fundaşul alb-roşiilor a transformat şapte din cele opt aruncări libere de care a beneficiat, a pasat decisiv de trei ori şi a reuşit patru intercepţii. Răzvan Minculescu a fost primul care a beneficiat de reuşitele colegului său, decarul grupării din Capitală bifând opt puncte în această întâlnire. David Iancu a dominat spaţiul de trei secunde, acolo de unde a şi adus un coş din acţiune plus alte şapte recuperări şi un capac. Chiar dacă nu a înscris, Daniel Adam a plusat cu opt mingi câştigate pe urmărire în defensivă, patru capace şi două intercepţii. Matei Toader a terminat cu trei puncte şi două intercepţii un joc pe care băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă l-au dominat din sfertul al treilea, atunci când s-au desprins.

Statistică Într-un meci contând pentru locurile de clasament din Top 16, de la Liga Naţională de Minibaschet masculin de la Craiova, echipa Baschet Club Star a pierdut, vineri după amiaza, scor 25-45, disputa cu formaţia CSŞ 4 Bucureşti. Detalii despre această dispută citiţi aici...

Cu un început foarte greu de partidă, jucătorii alb-roşii nu au reuşit deloc să-şi facă un meci uşor cu Lions Craiova, în partida pentru locurile 15-16 contând pentru Liga Naţională de Minibaschet masculin. Gazdele au beneficiat şi de aportul fanilor iar acest lucru s-a cunoscut la început, atunci când băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au intrat pe teren cu trac. Totuşi, după multe ratări în prima perioadă, tabela a indicat 3-3 după zece minute. Răzvan Minculescu, Georgian Harnagea şi Eduard Harabagiu au arătat mai multă stăpânire de sine decât amfitrionii şi, după prima parte a disputei cu formaţia din Bănie, componenţii echipei Baschet Club Star au avut şansa să intre la cabine cu un avans minim, de doar o singură posesie, scor 9-7, la capătul unui interval echilibrat, adjudecat de bucureşteni cu scorul de 6-4.

După reluare, jucătorii alb-roşii au evoluat mai pragmatic şi au realizat un meci mai bun în faza defensivă, lucru care s-a cunoscut, treptat, şi pe tabela de marcaj, acolo unde ecartul dintre cele două grupări a început să crească, încet dar sigur, în favoarea bucureştenilor. După 30 de minute de la primul angajament am consemnat un avans de cinci puncte, echivalentul a 13-8 pe foaia de arbitraj. Din acest moment, Eduard Harabagiu, Vlad Bălăşoiu, Răzvan Minculescu, Daniel Adam şi Matei Toader nu au mai dat posibilitatea gazdelor să revină iar Georgian Harnagea şi David Iancu au câştigat mingi importante. În aceste condiţii, echipa Baschet Club Star s-a impus în disputa cu Lions Craiova, scor 20-13, rezultat care a asigurat băieţilor pregătiţi de Valentin Bâlă locul 15 pe ţară din 97 de participante. 

În cel mai echilibrat meci pe care Baschet Club Star l-a disputat la Liga Naţională de Minibaschet, alb-roşii au învins CSU Sibiu. Detalii aici...

Niciun comentariu: