vineri, 11 iulie 2014

LIGĂ. Meci de infarct cu CSU Sibiu, scor 34-31

Sursa foto: facebook F.R.Baschet
După o partidă în care am consemnat de patru ori egalitatea şi trei schimbări de lider pe tabelă, echipa Baschet Club Star a învins, joi seară, în cadrul grupei A4 din cadrul Ligii Naţionale de Minibaschet masculin, pe formaţia CSU Sibiu cu scorul de 34-31, la capătul unei dispute de nerecomandat cardiacilor. În urma acestui rezultat, 4Sport a încheiat pe primul loc în serie, cu maximum de puncte, în timp ce CSU Sibiu, For You Cluj şi Baschet Club Star au avut toate trei câte o victorie şi o înfrângere, departajate, în această ordine, de coşaveraj.

Eduard Harabagiu a realizat un meci perfect, joi seară, în faţa formaţiei CSU Sibiu, sportivul grupării din Capitală bifând zece puncte, trei intercepţii, două pase decisive şi tot atâtea recuperări într-o dispută în care şi-a adus, din plin, contribuţia la victorie. Răzvan Minculescu a terminat cu 14 puncte, cinci recuperări şi o pasă decisivă, Vlad Bălăşoiu a plusat cu şase puncte, Alexandru Cişmaşu a finalizat o acţiune superbă din spaţiul de trei secunde iar Matei Toader a încheiat lista marcatorilor alb-roşii cu două aruncări libere transformate. Iniţial, partida trebuia sa aibă loc de la ora 20.00, afară, pe terenurile din complexul Colegiului "Carol I" din Craiova, însă ploaia torenţială a făcut ca partida să înceapă abia două ore mai târziu, în Sala "Ion Constantinescu". Întâlnirea s-a încheiat însă foarte târziu, undeva aproape de ora 22.40.

Statistică În reuniunea de joi dimineaţă, echipa Baschet Club Star a întâlnit liderul grupei A4, formaţia 4Sports Bucureşti. Adversarii au reuşit să se impună la o diferenţă de 13 puncte, scor 36-23, însă întâlnirea a fost una deosebit de disputată, cu multe faze frumoase.

Partida dintre echipele Baschet Club Star şi CSU Sibiu a început cu jucătorii alb-roşii la timonă, care au deschis scorul după o acţiune personală a lui Eduard Harabagiu. A urmat apoi un alt coş venit pe mâna lui Răzvan Minculescu, după care adversarii au redus din diferenţă şi au egalat după alte două posesii. Alexandru Cişmaşu a finalizat pe un semicârlig de mâna dreaptă şi a majorat diferenţa în timp ce Eduard Harabagiu a dus tabela la 9-6 pentru formaţia pregătită de Valentin Bâlă, după zece minute de la primul angajament. Vlad Bălăşoiu şi Matei Toader au menţinut ecartul consemnat la capătul perioadei de debut, astfel că, după un parţial de 6-6 în sfertul al doilea, la pauza mare a fost 15-12 pentru bucureşteni. După reluare, Eduard Harabagiu şi Răzvan Minculescu au făcut ca avantajul să crească până la un maximum de şase puncte, scor 20-14, în minutul 27.

Componenţii formaţiei CSU Sibiu nu au renunţat la luptă şi s-au apropiat la 24-20, la finalul celui de-al treilea sfert. A urmat un interval în care fiecare grupare şi-a conservat posesia în ofensivă iar fazele spectaculoase au fost destul de numeroase. Eliminarea lui Matei Toader, pentru cinci greşeli personale, a fost la un pas să întoarcă soarta partidei. Georgian Harnagea a trimis o minge către advesari iar scorul a fost egal, 28-28, cu 120 de secunde înainte de final. Eduard Harabagiu a pătruns spre inel şi a marcat, apoi Răzvan Minculescu a înscris după o pasă decisivă venită de la Vlad Bălăşoiu. Tabela a indicat 32-31 cu 32 de secunde înainte de sirenă, atunci când ardelenii au avut şansa să se impună însă o intercepţie a aceluiaşi Eduard Harabagiu finalizată cu o pasă la Răzvan Minculescu a închis jocul.

În grupele de calificare de la Liga Naţională de Minibaschet masculin de la Craiova, echipa Baschet Club Star a câştigat două din cele trei meciuri disputate. Detalii aici...

Niciun comentariu: