duminică, 18 ianuarie 2015

UNDER 16. Victorie superbă cu CSŞ Sf. Gheorghe

Credit foto: Alina Cojocaru
După un meci extrem de disputat, cu un final de infarct, jucătoarele alb-roşii au câştigat, duminică, pe teren propriu, scor 72-68, contra formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe, prima partidă din cadrul grupei semifinale II contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 16. Echipa BC Star Pro Basketball Academy a fost condusă cu 63-68 cu două minute înainte de final, însă amfitrioanele au avut puterea să revină, după un parţial de 9-0. Întâlnirea a fost una cu multe răsturnări de situaţie, fiecare team având şansa sa.

VEDEŢI REZUMATUL VIDEO

Formaţia pregătită de Valentin Bâlă nu a mai avut-o în componenţă pe Alexandra Ghiţă, pivotul alb-roşiilor alegând să se transfere la formaţia CSŞ Târgovişte, din returul Campionatului Naţional feminin Under 16. În aceste condiţii, Cristina Grigore a fost cea care a preluat sarcinile cele mai dificile în spaţiul de trei secunde. Ruxandra Mihai a terminat meciul cu 28 de puncte marcate, Sarah Dumitrescu a mai adăugat 22 de puncte, Diana Şuşnea a plusat cu alte zece puncte, Oana Dima a avut nouă iar Cristina Grigore a finalizat un coş din acţiune şi a transformat o aruncare liberă. Maria Lăcău şi Roxana Agachi şi-au ajutat excelent colegele, mai ales în faza defensivă, acolo unde, de altfel, s-a şi decis învingătoarea meciului dintre echipele BC Star Pro Basketball Academy şi CSŞ Sfântu Gheorghe.

Statistică Ultima partidă oficală dintre cele două echipe a avut loc la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, întrecere care s-a disputat în aprilie 2014. La acea dată, jucătoarele alb-roşii au pierdut cu scorul de 68-78. Cronica şi statistica meciului le aveţi aici...

Formaţia din Sfântu Gheorghe a început mult mai bine meciul de duminică, în faţa echipei BC Star Pro Basketball Academy. Adversarele au finalizat mult mai exect de la semidistanţă şi au găsit mai uşor drumul spre coş, acestea conducând, de altfel, după zece minute, cu scorul de 23-15. În cea de-a doua perioadă, jucătoarele alb-roşii au intrat mai motivate, au egalat şi s-au distanţat apoi la 34-32, după 17 minute. A urmat o nouă perioadă în care oaspetele şi-au revenit, acestea intrând în avantaj la pauză, cu un punct, 37-36. După reluare, bucureştencele au schimbat apărarea şi au trecut iarăşi la conducere pe tabela de marcaj, scor 44-40, însă gruparea din judeţul Covasna a fost cea care a plusat la finele celui de-al treilea sfert: 54-52, gazdele părând că se află într-o cursă continuă de urmărire în joc.

În ultima perioadă, ambele formaţii s-au aflat, pe rând, la conducere, cu un plus din partea componentelor formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe, acestea având 68-63 în ultimele două minute şi jumătate, după coşul marcat de Sarah Dumitrescu. Cu o defensivă excelentă, amfitrioanele au revenit în joc după două triple consecutive înscrise de Ruxandra Mihai, după ce aceeaşi jucătoare mai punctase din pasa decisivă a Dianei Şuşnea. Gruparea din Capitală a condus cu 71-68, moment în care Cristina Grigore a obţinut posesia pentru alb-roşii iar Sarah Dumitrescu a fost faultată, ea transformând una din cele două aruncări libere de care a beneficiat. Oaspetele nu au mai avut replică în ultimele zece secunde iar echipa BC Star Pro Basketball Academy s-a impus cu 72-68, după un meci de infarct.

Galeria foto de la partida de duminică poate fi vizualizată aici...
Alte imagini de la disputa câştigată de alb-roşii le puteţi vedea aici...

În ultimul meci disputat la Bucureşti, în martie 2013, jucătoarele alb-roşii au învins, pe teren propriu, scor 54-31, formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe, după un joc spectaculos. Cronica şi galeria foto aici...

Niciun comentariu: